VIDEO Cum se obţine un aspect tânăr fără bisturiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Microdermabraziunea ajută la împrospătarea aspectului pielii
Microdermabraziunea ajută la împrospătarea aspectului pielii

Peelingul cu diamante şi platforma Cutera elimină imperfecţiunile pielii fără durere.

Inevitabil, stresul, oboseala şi alimentaţia dezechilibrată îşi pun amprenta negativ  asupra pielii. În plus, asociaţi cu procesul firesc de înaintare în vârstă, aceşti factori determină o îmbătrânire prematură a epidermei. Din fericire, în ultimii ani, producătorii de profil au creat zeci de dispozitive non-invazive de corecţie estetică, variante nedureroase ale procedurilor chirurgicale. În urmă cu câţiva ani, cicatricele lăsate de acnee, ridurile ori petele pigmentare puteau fi îndepărtate numai cu ajutorul peelingului chimic, o procedură relativ dureroasă care necesita anestezie.

În prezent, corectarea imperfecţiunilor pielii se poate face cu ajutorul unei tehnologii de ultimă generaţie, numită diamond peeling, care combină microdermabraziunea (eliminarea celulelor moarte de la suprafaţa pielii printr-o abraziune uşoară cu particule de diamante), cu tratamentul cu ultrasunete (utilizează vibraţii sonice pentru a da fermitate pielii) şi cu aplicarea unei măşti faciale de aur (îmbunătăţeşte circulaţia sangvină, accelerând astfel procesul de eliminare a toxinelor).

Mezoterapia ''şterge" ridurile

Procesul firesc de înaintare în vârstă determină o scădere a concentraţiei de colagen şi de elastină din piele. Din această cauză, pielea începe să se rideze şi capătă un aspect tern. Din fericire, datorită noilor tehnologii de înfrumuseţare, acest proces este reversibil. Mezoterapia facială constă în infuzia de vitamine, de antioxidanţi şi de acid hialuronic în derm, cu ajutorul unor ace speciale foarte fine care au scopul de a stimula pielea să fabrice colagen şi elastină. În plus, pielea este hidratată în profunzime şi astfel capătă un aspect strălucitor. Rezultatele sunt vizibile încă de la prima şedinţă. Însă, pentru a menţine aspectul tineresc al pielii se recomandă două şedinţe pe an.

Platforma Cutera are acţiune complexă

Cel mai sofisticat aparat non-chirurgical de eliminare a imperfecţiunilor de la nivelul pielii este platforma Cutera care, de circa un an, se găseşte şi în saloanele din România. „Este un dispozitiv multifuncţional care foloseşte sistemul IPL (lumina intens pulsată) pentru estomparea dilataţiilor venoase de la nivelul feţei. De asemenea, încorporează laserul Genesis care «şterge» ridurile şi cicatricele lăsate de acnee şi îmbunătăţeşte aspectul tenului afectat de fumul de ţigară. Nu în ultimul rând, utilizează tehnologia Titan, un sistem revoluţionar de reîntinerire a pielii", explică medicul primar dermatolog Oana Clătici de la Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti.

Consultaţi, în prealabil, un specialist

Este foarte important ca astfel de proceduri să fie realizate numai în saloane autorizate şi de către persoane specializate. Pentru a face cea mai bună alegere, se recomandă ca o astfel de procedură să fie precedată de   consultarea unui medic dermatolog.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite