Cum păstrăm corect alimentele vara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La temperaturile ridicate din aceste zile, ouăle, maioneza, laptele şi carnea se pot altera în numai una-două ore dacă nu sunt păstrate la frigider, la temperaturi mai mici de 4 grade Celsius.

Acestea sunt alimentele cel mai uşor perisabile, însă toate celelalte se pot altera dacă sunt ţinute în soare. De regulă, prin prepararea termică, germenii care ar putea produce tulburări digestive sunt distruşi.

Cu toate acestea, dacă alimentele gătite sunt lăsate apoi la răcit un timp îndelungat sau dacă sunt uitate pe masă după ce s-a consumat din ele, riscul ca ele să se altereze şi să producă toxiinfecţii nu este exclus. Este recomandată răcirea lor într-o cuvă cu apă rece într-un timp cât mai scurt de la preparare şi depozitarea lor în frigider imediat după ce s-a consumat din ele.  În cazul în care nu putem asigura condiţiile de temperatură necesare, preparatele trebuie consumate în două-trei ore.

Cu geantă frigorifică la grătar

Toxiinfecţiile alimentare survin adesea după un grătar sau un picnic, deoarece alimentele nu sunt transportate corespunzător. Carnea, brânzeturile, muştarul şi celelalte alimente care se pot altera trebuie păstrate într-o geantă frigorifică. Aceeaşi regulă este valabilă şi în cazul în care luăm alimente pe plajă, la mare.

Fructele şi legumele trebuie spălate bine înainte de a fi depozitate în geanta respectivă. Ele pot fi contaminate cu bacterii periculoase, care pot ajunge în celelalte alimente dacă sunt păstrate împreună. 

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite