Cuba va începe testarea unui vaccin anti-HIV pe oameni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Arhivă
Foto Arhivă

Cuba a dezvăluit că va începe în curând să testeze un nou vaccin anti-HIV pe oameni. Oamenii de ştiinţă avertizează însă că experimentul ar putea eşua, la fel cum s-a întâmplat cu alte 100 asemenea vaccinuri.

În cadrul unei conferinţe de biotehnologie desfăşurată în această săptămână la Havana, un cercetător renumit din Cuba a anunţat că nişte echipe de cercetători în domeniu au testat cu succes un vaccin anti-HIV pe cobai şi sunt pregătiţi să-l testeze pe oameni, informează thedailyherald.com.

"Noul vaccin anti-HIV a fost testat cu succes (pe cobai), iar acum pregătim o primă fază de testare pe pacienţi HIV-pozitiv care nu se află în stadii avansate ale bolii", a declarat cercetătorul Enrique Iglesias.

Vaccinul TERAVAC-HIV-1 este făcut din proteine recombinante, care ar trebui să cauzeze o reacţie celulară împotriva virusului imunodeficienţei umane (HIV).

Totuşi, cercetătorul cubanez a ţinut să menţioneze că vaccinul ar putea să nu funcţioneze. "Până acum au fost făcut mai bine de 100 de teste cu asemenea vaccinuri pe oameni atât în Cuba, cât şi în alte ţări, însă acestea au eşuat", a subliniat Iglesias.

Cuba cheltuie anula peste 200 de milioane de dolari pe programe de prevenire HIV-SIDA, dar şi pe tratarea acestei maladii.

Dacă ţi-a plăcut ştirea, dă-ne LIKE pe Facebook AICI

Banner Adevărul Life
Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite