Banala aspirină poate preveni cancerul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arhivă
Arhivă

Consumul zilnic de aspirină previne apariția cancerului, însă efectele pozitive sunt mult mai slabe decât credeau cercetătorii, conform Reuters.

"Noutățile despre legătura dintre aspirină și prevenția cancerului sunt îmbucurătoare pentru noi. Cercetările merg înainte, dar încă mai e mult de muncă", spune un medic al Asociației Americane pentru Studiul Cancerului.

Până acum, medicii americani îi îndemnau pe pacienți să ia doze mici de aspirină pentru a preveni atacurile de inimă, dacă sufereau de boli cardiace.

Studiile din acest an au arătat că pacienții care au luat aspirină au avut un risc mai mic de a muri de cancer. Cercetările s-au realizat pe 100.000 de persoane cu vârste mai mari de 60 de ani, nefumători.

Doctorii au observat că efectul benefic al aspirinei este mai vizibil în cazul cancerului de colon și al celui de stomac.

Datorită aceluiași medicament, în utlimii cinci ani, procentul celor care au murit din cauza bolilor oncologice a scăzut cu 37% în Statele Unite, spun cercetătorii americani.

Sănătate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite