Aparat revoluţionar pentru prevenirea căderii părului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Calviţia, foarte frecventă la bărbaţi, poate fi tratată cu un dispozitiv nou
Calviţia, foarte frecventă la bărbaţi, poate fi tratată cu un dispozitiv nou

În mod normal, o persoană poate pierde într-o zi între 50 şi 100 de fire de păr.

Însă stilul de viaţă dezordonat (mese neregulate şi bogate în alimente de tip fast-food) şi stresul pot deregla procesele naturale de regenerare a podoabei capilare, ducând la apariţia fenomenului de calviţie (chelire).

„Calviţia este foarte frecventă mai ales la bărbaţi. La femei, în schimb, se instalează treptat, în sensul că părul începe să se rărească pe întreaga suprafaţă a scalpului", explică medicul primar dermatolog Oana Clătici de la Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti.

 De-a lungul anilor au apărut nenumărate tratamente-minune care promit oprirea căderii părului. Dar calviţia este o problemă ale cărei cauze sunt dificil de identificat şi, implicit, de monitorizat.

Tratament cu laser, minimum şase luni

O metodă care şi-a dovedit eficienţa în tratarea problemelor scalpului este aparatul Sunetics Clinical Laser Unit, disponibil şi în România. Acest tip de laser previne căderea părului, dar are şi efect de stimulare a regenerării firelor de păr.

 „Sunetics Clinical Laser Unit concentrează lungimile de undă ale energiei low-level într-un fascicul de lumină roşie, care s-a demonstrat că măreşte energia celulară a corpului uman şi ajută la eliminarea toxinelor şi la reducerea inflamaţiilor din jurul foliculilor miniaturizaţi de păr, permiţându-le să asimileze mai multe substanţe nutritive şi să crească mult mai repede", explică medicul primar dermatolog Anca Doboş de la Clinica „Dr. Anca Doboş" din Galaţi.

Persoanele interesate trebuie să se înarmeze cu multă răbdare, deoarece, pentru a obţine rezultate, tratamentul minim durează circa şase luni. În funcţie de efectul dorit, se recomandă una-două şedinţe pe săptămână de câte 20 de minute. Preţul unei şedinţe este de 50 de lei. Aparatul este disponibil doar în Galaţi. 

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite