Anorexia ucide. O adolescentă de 17 ani a murit după ce a ajuns la doar 38 de kilograme

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Charlotte era o tânără veselă și foarte populară
Charlotte era o tânără veselă și foarte populară

Charlotte Seddon a murit după aproape cinci ani în care s-a luptat cu anorexia. La 17 ani cântărea doar 38 de kilograme, suferea de depresie, iar mușchii îi erau atrofiați din cauza lipsei de minerale și de vitamine din corp. Părinții tinerei, care mai au o fiică, au povestit pentri publicația „The Daily Mail” suferința Charlottei pentru ca alte adolescente să nu cadă în aceeași capcană. 

Drama unei adolescente care a dus timp de patru ani, singură, un război surd cu boala care a măcinat-o a impresionat Marea Britanie. Charlotte Seddon a murit în noiembrie, însă abia acum părinții au decis să-i facă publică povestea - notată chiar de aceasta într-un jurnal găsit după moartea ei - pentru ca alte tinere să învețe din frământările și depresiile fiicei lor.

Charlotte, era inteligentă, amuzantă, energică și populară. Chiar a fost premiată pentru activitatea ei ca voluntar și pentru rezultatele bune la învățătură.

Adolescența a aruncat-o însă în capacana dorinței de a fi cât mai slabă și, ulterior, a depresiei, relatează cotidianul britanic „The Daily Mail". Dacă la început lupta cu kilogramele se dădea printr-un antranement dur, foarte repede exercițiile fizice nu au mai fost suficiente.

Charlotte număra toate caloriile din farfurie. Ca să nu dea de bănuit familiei, adolescenta le spunea de multe ori părinților că a mâncat deja sau că nu îi este foame.

Charlotte suferea de probleme de alimentație de la vârsta de 12 ani. A primit ajutor de specialitate și părea că-și revine. Anul trecut însă, ajunsese la mai puțin de 38 de kilograme. Părinții au dus-o din nou la medic și a rămas internată până în luna noiembrie. Câteva zile mai târziu, părinții au găit-o moartă în casă.

Autopsia a relevat că inima ei cântărea doar 190 de grame - jumătate din greutatea normală -, iar mușchii erau atrofiați.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite