Exerciţiul fizic «activează» ADN-ul muşchilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Muşchii activi nu doar că ard zahăr şi grăsimi, ci şi sintetizează proteine imediat ce sunt folosiţi. Efectul este valabil indiferent de sex şi de starea de antrenament.

În muşchii persoanelor care fac mişcare, ADN-ul este transcris în proteine aproape imediat după exerciţiul fizic, arată un studiu realizat recent la Institutul Karolinska din Canada. „Muşchii noştri sunt plastici. Spunem adesea «Eşti ceea ce mănânci». Ei bine, şi muşchii se adaptează la ceea ce faci. Dacă nu îi foloseşti, îi pierzi“, subliniază Juleen Zierath, profesor de fiziologie clinică integrativă la departamentul de medicină Moleculară şi Chirurgie al Universităţii.

Citeşte şi;
Află în ce mod îţi influenţează sportul isteţimea
Cât de mult este modificat ADN-ul de mediul de viaţă


Analizând în laborator fragmente de muşchi după ce au fost supuşi exerciţiului fizic, medicii au observat că factorii responsabili de transcrierea genelor în proteine sunt mai activi la acest nivel. Ei sunt responsabili de copierea mesajului genetic din ADN în molecule de ARN mesager, urmată de sinteza de proteine. Pentru medici, aceasta este încă o dovadă clară că exerciţiul fizic are efect terapeutic. 

Sănătate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite