A pedalat 60.000 de kilometri ca să răspândească ”spiritul olimpic”!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A învins frigul, căldura și intemperiile, ca să răspândească "spiritul olimpic". Un fermier chinez susține că a pedalat peste 60.000 de kilometri pe ricșa lui, în ultimii doi ani, ca să ajungă la timp pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Londra, scrie BBC.

În ultimii doi ani, Chen Guanming spune că a străbătut 16 țări, înfruntând inundații, războaie și temperaturi de -30 de grade Celsius. Expediția lui Chen a început în iulie 2010.

"Am străbătut 16 ţări, am parcurs mai mult de 60.000 de kilometri şi am ţinut neapărat să ajung la timp pentru ceremonia de deschidere", a declarat pentru AFP Chen. Bărbatul de 57 de ani se stabilise ieri în cartierul Soho din centrul Londrei.

Pozele de pe ricșa lui arată câteva țări pe care le-a traversat în timpul expediției sale. Chen a ajuns la Londra la 6 iulie.

Chen Guanming şi-a anunţat ambiţiosul proiect pentru BBC încă din anul 2008, după ce l-a văzut pe primarul Londrei, Boris Johnson, primind drapelul olimpic cu ocazia ceremoniei de închidere a Olimpiadei de la Beijing.

Chen Guanming nu este la prima aventură de acest fel. Înainte de acest drum el a mai parcurs pe bicicletă 90.000 de kilometri în China, pentru a atrage atenţia asupra necesităţii colectării deşeurilor.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite