ILAR Dinozaurii au dispărut pentru că aveau flatulenţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un profesor de la Universitatea St. Andrews din Scoţia spune că dinozaurii şi-au petrecut 150 de ani emanând metan, un gaz care contribuie la efectul de seră şi, deci, la încălzirea globală. Dinozaurii ar putea fi învinovăţiţi, parţial, pentru schimbările climatice din trecut, întrucât aveau prea multe flatulenţe, potrivit oamenilor de ştiinţă.

Echipa profesorului a calculat că animalele produceau, împreună, peste 520 de milioane de tone de metan pe an, mai mult decât toate sursele din ziua de azi. Se crede că aceste cantităţi imense ar fi fost suficiente pentru a încălzi planeta. Este posibil chiar ca schimbările climatice să fi fost atât de catastrofale, încât să fi dus la dispariţia dinozaurilor, conform rtv.net.

Metanul reţine căldura în atmosferă de 20 de ori mai mult decât dioxidul de carbon. Este creat de mai multe surse precum gropile de gunoi, gazul natural, petrol sau activităţile agriculturale şi de... flatulenţe.

Cercetătorii susţin că oamenii au ridicat nivelul de gaz din atmosferă de 2,5 ori mai mult decât ar fi trebuit să fie în mod normal şi că acesta este responsabil pentru 20% din încălzirea globală modernă.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite