5 trucuri pentru o ieşire la restaurant cu copiii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O cină relaxantă şi liniştită la restaurant poate fi compromisă de un grup zgomotos de copii care se cred pe terenul de joacă.


Indiferent de care parte a baricadei vă aflaţi, că sunteţi părinţii stresaţi ai acestor copii sau vecinii de la masa de alături, este la fel de neplăcut. Dar ieşitul în oraş cu copiii nu trebuie să fie o experienţă negativă. Iată câteva trucuri care vor face ca evenimentul să se transforme în ceva plăcut şi amuzant!


Daţi-le „de lucru”

Este important să-i ţineţi ocupaţi. Copii se plictisesc repede, sunt curioşi şi trebui să face tot timpul ceva. În loc să se distreze aruncând unul în altul cu bucăţele de pâine sau pliculeţe de zahăr, pot colora, se pot juca pe telefon sau orice alt joculeţ care poate fi luat uşor în geantă.


Învăţaţi-i bunele maniere

Copiii se poartă frumos dacă ştiu nişte reguli de bună-purtare. De aceea, trebuie învăţaţi de mici care sunt bunele maniere la masă şi în public. Înainte de a pleca la restaurant, recapitulaţi cu copiii regulile de bază şi spuneţi-le şi care sunt pedepsele dacă nu se vor comporta cum trebuie.


Alegeţi restaurantul potrivit

Oricât de cuminţi vor fi copiii, tot vor fi puţin mai gălăgioşi decât adulţii. De aceea, e bine să alegeţi un restaurant mai puţin pretenţios. OK, nu McDonalds, dar nici unul foarte select. Puteţi invita şi nişte prieteni, tot cu copii. Puştii vor socializa şi nu se vor plictisi. Alegeţi o masă aproape de ieşire; dacă va fi nevoie să ieşiţi des cu copilul afară, nu veţi „defila” printre mese prin tot restaurantul.


Un moment special
Faceţi din aceste ieşiri un eveniment deosebit. Comandaţi ceva special din meniu, ceva pe care mama nu-l prepară acasă, şi copilul va fi foarte încântat. „Dacă eşti cuminte vei primi ceva special la desert” este formula magică pentru a-l motiva până la sfârşitul cinei.


Şi un sfat pentru părinţi
Copiii sunt imprevizibili şi aşa cum te pot scoate pe tine din sărite, îi pot enerva pe cei care nu au devenit încă părinţi. Vorbiţi copiilor pe un ton normal, nu ridicaţi glasul şi ascultaţi calm şi politicos eventualele plângeri ale clienţilor sau ale patronului. Dacă micuţii au vărsat apa, sarea sau mâncarea pe faţa de masă, încercaţi să curăţaţi cât de cât dezastrul.


Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite