Mihaela Tatu, prezentatoare TV: „Femeile îmi spun că le-am schimbat viaţa“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihaela Tatu, la o cafea cu jurnalistul „Adevărul“
Mihaela Tatu, la o cafea cu jurnalistul „Adevărul“

Prezentatoarea TV Mihaela Tatu (48 de ani) a deschis un nou drum în televiziune odată cu formatul „De 3 X Femeie“, care a consacrat-o. Şi acum, la trei ani după ce a plecat de la Acasă TV, pe Mihaela Tatu o opreşte lumea pe stradă ca să-i mulţumească pentru sfaturile pe care le-a dat în emisiunea „De 3 X Femeie“.

„Adevărul": Aţi renunţat pentru o vreme la televiziune, după ce v‑aţi operat. Ce faceţi acum, cum vă simţiţi?

Mihaela Tatu: Da, e adevărat. Mi‑am luat o pauză, după ce în luna mai m-am operat de fibrom uterin. Am obţinut tot concediul medical şi ar trebui să revin la serviciu prin noiembrie. Operaţia a fost destul de delicată, pe dinafară e OK, dar pe dinăuntru se reface mai greu. Acum mă simt bine, am încercat să mă odihnesc cât mai mult. Însă, cum eu sunt o fire foarte energică şi nu pot să stau prea mult într-un loc, cum am început să mă simt mai bine, mi-am planificat câteva excursii. Am făcut un tur prin ţară, am ajuns şi în Deltă, după care am fost în Bulgaria, la Balcic, şi în final am ajuns în Belgia, unde am o prietenă. Aş vrea ca perioada asta să fie una de împlinire spirituală pentru mine.

Când vă vor revedea telespectatorii pe micul ecran?

Momentan, sunt în concediu medical. Acum nu vreau să mă gândesc sub nicio formă la nimic din ceea ce înseamnă televiziune. Vreau ca această perioadă să fie una de inspiraţie şi de linişte pentru mine şi să nu mă perturbe nimic altceva. Am nişte planuri, nişte idei, pe care le voi dezvălui în primăvară, dar până atunci trecutul e uitare, viitorul e un mister, iar prezentul este aici.

Cum vă simţiţi în pauza de televiziune?

Foarte bine. Mi-am dat seama că oamenii chiar au nevoie de o perioadă de respiro la un moment dat. Eu am 30 de ani de muncă în spate, 19 ani de mass-media, dintre care 11 petrecuţi în Bucureşti. Aveam nevoie de o pauză, dar nu conştientizam. Însă Dumnezeu le aranjează pe toate şi nimic nu e întâmplător. Eu îmi făcusem planuri pentru această vacanţă, dar, înainte să plec, am fost la un control, pentru că nu mai fusesem de multă vreme. Când a văzut domnul profesor ce e acolo, nu m-a mai lăsat să plec, iar în săptămâna următoare m-am şi operat.

În presă au fost tot felul de speculaţii, cum că aţi fi avut cancer...

Da, într-adevăr. După operaţie mi-au ieşit tot felul de vorbe. S-a scris în presă ba că m-au dat afară de la Antena 2, ba că am avut cancer, ba că sunt pe moarte. Nimic nu a fost însă adevărat. Eu n-am vrut să vorbesc despre operaţie înainte pentru că s-ar fi creat o prea mare agitaţie.

mihaela tatu


Ce a însemnat operaţia pentru dvs.?

După operaţie am început să conştientizez nişte lucruri. Mi-am dat seama că nimic nu e întâmplător. Revin la ideea de dinainte. Oamenii au nevoie din când în când de o pauză în care să viseze şi să fie doar ei cu ei. Eu mi-am dat seama de acest lucru abia după ce am avut operaţia. Un timp am stat şi am pus lucrurile în balanţă. Mi-am zisă că Ioana, fiica mea, este aşezată la casa ei, eu cu serviciul sunt bine, aşa că trebuie să-mi acord un pic de timp mie. Singura bilă neagră din existenţa mea este problema cu sănătatea, care se rezolvă însă uşor-uşor, pentru că încep să-mi revin. Din cauza acestei probleme mi s-a tot zis ba că m-am îngrăşat, ba că arăt nu ştiu cum. Dar lumea nu ştia că toate acestea erau un rezultat a ceea ce am avut eu în mine.

Cum v-a schimbat boala?

Schimbarea mea a început de acum cinci ani, de când am avut o operaţie grea la genunchi. Atunci simţeam că pot să răstorn munţi, că nimic nu-mi stă în cale, că toţi oamenii sunt prea înceţi pentru mine. Şi mi s-a întâmplat să fac o ruptură de ligament încrucişat şi menisc la un antrenament de dans sportiv. A fost un moment greu în viaţa mea, pentru că a trebuit să renunţ la activităţile mele preferate: sportul extrem, parapantă, căţărare, schi. Şi nu numai asta. Am avut o perioadă de şase-opt luni în care nu mă puteam mobiliza să încep recuperarea. Psihic, am clacat. Au existat săptămâni în care nu făceam altceva decât să stau în faţa televizorului, să butonez fără să văd nimic, să mânânc şi să fumez. A fost foarte greu.

Vă e dor de direct?

Da. Emisiunea pe care o prezint la Antena 2, „Hanul lui Tatu", e înregistrată. Emisiunea e trasă unu la unu, adică cap coadă e „direct", fără să trag duble, fără regie. Eu am fost obişnuită cu „directul". Chiar şi când fac emisiuni înregistrate, îmi imaginez că telespectatorii sunt în faţa mea. Cu emisiunea „De 3X Femeie" am început în direct şi totul a mers extraordinar.

Show-ul „De 3X Femeie" v-a făcut cunoscută publicului. Ce a însemnat pentru dvs. emisiunea?

Mi se întâmplă şi acum, la trei ani după ce am plecat de la Acasă, să mă strige lumea pe stradă „Uite-o pe aia de la «De 3X Femeie»". Bărbaţii mă întreabă când fac o emisiune „De 3X Bărbat". Trustul acela a creat branduri. Emisiunile mele „Viaţa bate filmul" şi „De 3X Femeie" au devenit axiome.

Emisiunea a avut un foarte mare succes...

Da, drept pentru care a fost difuzată şapte ani. Eu, deşi sunt un om discret, pot spune că sunt prima realizatoare de televiziune care a făcut emisiuni cu şi despre femei, cu şi despre problemele de viaţă, la modul foarte real. Îmi aduc aminte ce scriau ziarele pe vremea aia despre mine. S-a spus că sunt obsedată sexual, că ar trebui să chem un preot în emisiune, în locul unui sexolog. Dar eu pot spune, fără modestie, că am fost o deschizătoare de drumuri în televiziune. După mine, toate celelalte posturi au început să facă emisiuni asemănătoare şi tot mai îndrăzneţe. Emisiunea a avut un mare impact la acea vreme. Şi acum mă întâlnesc pe stradă cu femei care îmi zic că datorită emisiunii mele şi a poveştii mele, ele şi-au schimbat radical viaţa, fie au luat-o de la început, fie au spus stop unei relaţii care nu mergea. Eu n‑am conştientizat lucrurile astea niciodată.

Credeţi că acela a fost apogeul dvs. în televiziune?

A fost o perioadă foarte frumoasă. Nu mă gândesc la ea ca la un vârf sau ca la un apogeu. Am plecat de la Acasă pentru că am simţit că aşa trebuia să fac la momentul acela. Au fost lucruri peste care n-am putut să trec. Iar eu am nişte principii, o verticalitate. În plus, mi-am dorit să vin la un post de televiziune mic. Aici, la Antenă, mi-au dat voie să fac multe lucruri cu cele două emisiuni, „Hanu' lui Tatu" şi „Celebri sau nu", fără atât de multă cenzură.

Care e povestea cu televiziunea? Aţi reuşit să vă faceţi foarte cunoscută la o vârstă nu tocmai de debutantă, 37 de ani...

Eu am lucrat 11 ani la întreprinderea Hidromecanica, dintre care 9 am fost contabil-şef de atelier. La un moment dat am avut un declic şi am plecat din uzină. Am conştientizat că nu mai puteam să fac meseria aia, pentru că simţeam că mă sufoc. Am vrut să mă duc la radio şi să spun poveşti copiilor. Când a auzit tatăl Ioanei, fostul meu soţ, a înnebunit. Dar, până la urmă, decizia a fost a mea. Şi toată viaţa eu aşa am fost, când am simţit că trebuie să fac ceva, am făcut. În mass-media lucrez din 1993. Am început la radio, după aceea am făcut televiziune la un post local, iar printr-un concurs am ajuns la Pro TV Braşov şi de acolo la Bucureşti.

+

PUNCTUALITATEA

„Sunt o persoană foarte punctuală. Când îmi stabilesc o întâlnire ajung tot timpul mai devreme."

--

NERĂBDAREA

„Vreau să fac foarte multe lucruri dintr-o dată şi mă grăbesc să le fac perfect"

Obiectul Adevărului

info
info

„Gore are patru ani şi jumătate şi s-a născut în aceeaşi zi cu Eminescu. Alături de el am trăit cele mai uimitoare experienţe. A căzut în lacul de lângă casa de la ţară şi a trebuit să chem pompierii să-l scoată de acolo. Altă dată şi-a băgat botul într-un cuib de viespi şi le-a stârnit pe noi. E o figură."

„Mi-ar plăcea să coafez la un salon"

Aveţi o fată, Ioana. Cum vă înţelegeţi?

Relaţia noastră acum, când ea are 26 de ani şi eu 48, e mult mai aşezată şi mai echilibrată. Ne înţelegem foarte bine de când ea stă singură. Discutăm problemele cu adevărat importante. Pe ea n-o mai deranjează că eu nu m-am dus dimineaţă la plimbare cu Gore, pe mine nu mă mai deranjează că ea are dezordine în cameră. Am avut tot timpul o relaţie echilibrată, eu nu-i caut în geantă, nu i-am deschis niciodată corespondenţa şi invers. Pentru Ioana n-a fost uşor să aibă un părinte de notorietate. A fost mai tot timpul comparată cu mine şi acesta este şi motivul pentru care nu vrea să apară în presă. Este o tipă aşezată şi vrea să fie cunoscută pentru meritele ei, nu ca fiind fiica mamei ei.

Testul Adevărului

Ce aţi fi făcut dacă nu aţi fi intrat în televiziune?

Nu ştiu, dar ştiu că mi-ar plăcea ca la un moment dat, după ce ies la pensie, să pot să fac toate profesiile pe care mi-aş fi dorit să le fac, nu pentru că n‑am putut, ci pentru că aşa a fost destinul. Mi-ar plăcea să predau într-o grădiniţă, să pot să coafez la un salon, să fiu îngrijitoare la o crescătorie de cai ori să fiu salvamontist o perioadă.

Cum e lumea mondenă?

Meschină. Oamenii sunt alt­fel decât îi vedem noi la televizor. Multă lume m-a întrebat care e secretul longevităţii mele. Iar eu le-am răspuns întotdeauna că autenticitatea. Eu sunt eu. Asta sunt şi aici cu tine, asta sunt pe stradă şi asta sunt şi acasă. Dar oamenii au multe măşti, iar la un moment dat ajung să se identifice cu măştile şi nu mai ştiu cine sunt.

Cum aţi trecut peste toate comentariile răutăcioase din presă?

Am suferit foarte tare la început. Când am venit de la Braşov, n-am luat în calcul această latură a existenţei. Tabloidele se bagă atât de tare în viaţa ta personală, sunt tot timpul acolo, în coasta ta... când au apărut primele articole neplăcute la adresa mea am ridicat ochii şi am zis: de ce? Oamenii ăştia nu mă cunosc. De ce nu mă întreabă şi pe mine? Şi asta se întâmpla acum zece ani, când era „parfum". După aceea au început listele lungi de relaţii extraconjugale, tot felul de lucruri scoase din burtă despre mine. M-a afectat până când într-o zi tot fiică-mea m-a trezit şi a încetat să mă mai intereseze.

Credeţi în destin?

Da. Nimic, dar absolut nimic, nu e întâmplător. Eu cred că atunci când vii pe Pământul ăsta, vii cu targetul gata stabilit. Poţi să mergi pe drumul drept sau poţi să te împiedici de tot felul de alte chestii care să te întârzie pentru o perioadă din drumul tău, dar la final tot acolo trebuie să ajungi.

"Fiica mea, Ioana, a fost tot timpul comparată cu mine şi de aceea nu vrea să apară în presă.''

testul adevarului

Carte de vizită

- S-a născut pe 7 aprilie 1963, Mediaş.
- În 1981 a absolvit liceul în Braşov.
- A făcut Şcoala Postliceală de Contabilitate şi un curs de instructor de dans popular.
- Până la 37 de ani a locuit în Braşov, iar în 2000, a venit în Bucureşti.
- A divorţat în urmă cu 11 ani, are o fiică de 26 de ani, Ioana.
- În 2000 a început să prezinte emisiunea „Viaţa bate filmul“, la Pro TV, iar anul următor, „De 3X Femeie“, la Acasă TV.
- A prezentat timp de şapte ani „De 3X Femeie“.
- Are două emisiuni la Antena 2, „Hanul lui Tatu“ şi „Celebri sau nu“.
- Pasiunile ei sunt călăria şi călătoriile.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite