Andreea Raicu: „Am nostalgia «Big Brother»“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andreea Raicu stând de vorbă cu jurnaliştii  de la „Adevărul“
Andreea Raicu stând de vorbă cu jurnaliştii de la „Adevărul“

Andreea Raicu spune că îi este dor de emisiunile în direct, dar că posturile de televiziune preferă programele înregistrate pentru că sunt mai ieftine. Vedeta Prima TV recunoaşte că s-a adaptat mai greu noilor formate la care a lucrat în ultima vreme, pentru că nu este obişnuită să facă acest gen de emisiuni.

„Adevărul": Cel mai recent proiect pe care îl prezinţi la Prima TV este „Şcoala de bune maniere". Care este rolul tău în emisiune?

Andreea Raicu: Sunt un fel de instructor în această „Şcoală de bune maniere", unde am rolul de a cizela nişte fete fără educaţie, extrem de vulgare şi de agresive în limbaj şi atitudine. Eu sunt una dintre cele trei profesoare care fac parte din acest experiment social, un experiment interesant de parcurs, dar şi foarte obositor. Le învăţ lucruri despre feminitate, despre cum ar trebui să se comporte în societate, cumva predau lucrurile care mă reprezintă pe mine şi pentru care oamenii mă apreciază.

Citiţi şi:

Ce înseamnă  să fii „vedetă de provincie“

Cele mai mediatizate femei din showbizul românesc

Te documentezi înainte pentru aceste lecţii pe care le predai sau ai deja cunoştinţele necesare?

În principiu nu mă documentez, pentru că am avut norocul să mă nasc, să cresc şi să trăiesc într-o familie în care s-a pus foarte mult accent pe educaţie şi cumva toate lucrurile acestea mi se par fireşti. Într-un fel mi-e greu să mă gândesc că trebuie să predau toate lecţiile astea, pentru că nu pot să-mi imaginez că există oameni care nu au primit această educaţie. De exemplu, nu pot să-mi imaginez că intri într-un loc şi nu zici „bună ziua" sau că nu mulţumeşti când cineva îţi face un serviciu sau când primeşti un lucru. Sunt nişte lucruri de bun-simţ. Dacă au fost situaţii în care am simţit nevoia să mă documentez, am apelat la cartea scrisă de Mihaela Nicola, „Cu mănuşi", sau la „Codul bunelor maniere" al Aureliei Marinescu.

Unele fete din emisiune par a fi cazuri pierdute... Crezi că vor învăţa ceva până la urmă?

Depinde doar de ele dacă vor putea să se schimbe sau nu. În principiu, dacă un elev nu dă randament, de multe ori oamenii îşi pun întrebarea dacă profesorul este bun. În situaţia de faţă, fără lipsă de modestie, nu profesorul are rolul cel mai important, ci dorinţa lor de a învăţa, totul depinde doar de cât de mult îşi doresc ele să evolueze.

Cum te simţi în formatul „Şcoala de bune maniere"?

Este un format cu totul şi cu totul nou pentru mine. În cei 14 ani de televiziune, eu am fost implicată în emisiuni în direct într-o proporţie de 90%. Şi genul de oameni cu care am interacţionat înseamnă ceva nou şi mărturisesc că mi-a fost foarte greu să mă adaptez. Mi-a fost greu şi pentru că emisiunea s-a filmat la Piteşti şi a trebuit să mă deplasez zilnic până acolo, timp de o lună de zile. Fiind un reality-show, filmările au durat foarte mult, am avut şi zile în care ajungeam acasă la patru dimineaţa, iar a doua zi o luăm de la capăt cu cealaltă emisiune, pentru că s-a filmat în paralel cu „Miss fata de la ţară". A fost o perioadă extrem de obositoare atât fizic, cât şi psihic.

Cu care dintre formatele pe care le-ai prezentat în ultima vreme la Prima TV te-ai simţit cel mai confortabil?

Sunt nişte formate noi şi, cum am mai spus, nu sunt obişnuită să fac acest gen de emisiuni, dar televiziunea se duce în această direcţie şi acestea sunt programele care se produc în momentul de faţă şi care au un succes mare. Cred că e important să încerci să te adaptezi, în măsura în care poţi, bineînţeles. „Miss fata de la ţară" mi-a adus aminte de emoţiile începutului. Finala a fost transmisă în direct şi a avut loc pe aceeaşi scenă pe care am urcat şi eu când am participat la concursul Elite Model Look, la începutul carierei.

Andreea Raicu, într-o atitudine cu care şi-a obişnuit fanii: aceea de vedetă

Nu simţi nostalgia unui format mare?

Da, am nostalgia unui astfel de format ca „Megastar" sau ca „Big Brother" pentru că aceea este televiziunea cu care eu sunt obişnuită. Practic, de 14 ani numai asta am făcut, dar, din păcate, din cauza crizei pe care o simţim cu toţii, este mult mai uşor să faci un format cum sunt acestea care se difuzează acum, decât să faci un format mare care costă extrem de mult.

Ţi-e dor de „Megastar"?

Mi-e dor de transmisiunea în direct, pentru că directul înseamnă televiziunea adevărată. Când eşti în direct lucrurile se întâmplă altfel, e o altă adrenalină, toată lumea e mult mai concentrată, toate lucrurile se întâmplă atunci, nu există am greşit, o iau de la capăt. M-am bucurat foarte tare când am făcut finala „Miss fata de la ţară", care a fost transmisă în direct.

Te-ai gândit să încerci la un alt post de televiziune care îţi poate oferi o emisiune de genul acesta?

În momentul de faţă, mai toate televiziunile trec printr-o astfel de criză şi e mult mai la îndemână să faci un format cum se poate vedea acum la televizor, decât un direct, care costă foarte mult. Dacă am primit propuneri de la un alt post de televiziune? Ele nu au lipsit niciodată, dar atâta vreme cât mă simt bine într-un loc nu simt nevoia unei schimbări.

Tabloidele au tot scris despre relaţia ta cu Tudor Chirilă...V-aţi împăcat?

Tabloidele creează poveşti cu o repeziciune incredibilă încât e greu de ţinut pasul cu ele. Înţeleg dorinţa de „senzaţional" în cazul relatiei dintre mine şi Tudor, indiferent de natura ei, dar, din păcate acel „senzaţional" nu există. Nu doresc să  vorbesc despre viaţa mea personală şi mărturiesc că ar fi foarte complicat să dau răspunsuri la toate ştirile care au apărut în ultima vreme despre mine şi Tudor. Am încetat de mult timp să mai dau amănunte despre viaţa mea personală pentru că oamenii simt nevoia să fie părtaşi în acea relaţie. Toţi au senzaţia că ştiu despre ce e vorba şi cum ar trebui să decurgă lucrurile. Eu cred că o relaţie ar trebui să se petreacă doar între cei care o trăiesc, indiferent dacă aceştia sunt persoane publice sau nu.

În afară de televiziune, ai un proiect personal. Despre ce este vorba?

Este vorba de un DVD despre modă şi stil, numit Stylepedia Codul Bunelor Ţinute. Încercăm să demolăm toate miturile conform cărora nu ai cum să te îmbraci bine dacă nu ai o situaţie financiară foarte bună. Vorbim despre elementele esenţiale care trebuie să se regăsească în garderoba fiecarei femei şi despre felul în care se combină între ele şi se accesorizeză, astfel încât de fiecare dată să pară că este vorba despre o altă ţinută.

Ce superstiţii ai?


O, Doamne... Nu-mi place să mă întorc acasă din momentul în care am plecat, mai ales dacă am o zi importantă. Dar cea mai importantă superstiţie este aceasta: nu-mi place să vorbesc despre proiectele mele înainte ca ele să fie finalizate. Mi se pare că toată energia negativă a oamenilor se îndreaptă către lucrul respectiv. Nu neapărat o energie negativă, dar sunt mulţi oameni invidioşi.

Ţi se pare că eşti înconjurată de oameni invidioşi?

Nu, nu. Eu sunt fericită că am nişte prieteni minunaţi, pe care mă pot baza oricând. În momentul în care îmi aleg prietenii, pentru mine e foarte important să fie discreţi. Eu am fost învăţată de acasă că dacă cineva îmi spune un lucru, mi-l spune doar mie şi dacă doreşte să-l spună altcuiva se duce el şi-l spune, nu sunt eu un fel de mesager.

Spuneai că eşti foarte ocupată. Când mai timp pentru tine?

Nu prea mai am, cel puţin în ultima perioadă nu am avut deloc. Ultima zi de filmare pentru DVD a fost incredibilă, cred că a fost cea mai lungă zi de filmare din viaţa mea. Am plecat de acasă duminică la ora 8 dimineaţa şi m-am întors a doua zi, la ora 12.30.

Ce înseamnă o zi liberă pentru tine?

Doamne, de când nu am mai avut o zi liberă... Înseamnă în primul rând o zi în care să mă duc la sală de dimineaţă, în care să reuşesc să mănânc normal, să nu mănânc pe apucate, să ajung să o văd pe mama, pe care n-am mai văzut-o de nu mai ştiu când... Stăm la o staţie diferenţă, dar pur şi simplu, nu am când, plec dimineaţă de acasă şi mă întorc noaptea. O zi liberă mai înseamnă să stau cu Maria (o fetiţă de care se ocupă - n.r.), nici pe ea nu prea am reuşit să o văd în ultima perioadă, să stau acasă, să citesc, să mă ocup de mine. Nu am mai făcut de multă vreme lucruri doar pentru mine, nici nu mai ştiu cum e.

Povesteşte-ne despre copilăria ta...

A fost cea mai frumoasă perioadă din viaţa mea! Părinţii mei şi-au dorit foarte tare să aibă copii şi nu au reuşit decât foarte târziu, iar eu fiind unicul copil am fost foarte iubită de toată familia. Pe de altă parte, am suferit foarte tare pentru că mama mea, însoţitoare de bord, pleca foarte des de acasă. Însă era înlocuită de bunica şi de tata. Noi am locuit cu bunica şi am fost obişnuiţi ca toate lucrurile să se întâmple la noi, petrecerile, sărbătorile. Pentru mine familia e cea mai importantă valoare din viaţa unui om. Azi familia şi căsătoria s-au demonetizat. Văd în jurul meu atât de multe exemple triste şi şocante, oamenii nu mai preţuiesc familia.

Ai fost un copil răsfăţat?

Da. Mama încerca să compenseze lipsa ei cu tot felul de cadouri, iar de fiecare dată când se întorcea din curse îmi aducea câte ceva. Erau perioade în care era plecată şi câte o lună şi atunci îmi trimitea cadouri prin colegele ei, garderoba mea de când eram mică era... cam ca acum (râde). Însă de mică părinţii mei m-au învăţat să împart lucrurile cu ceilalţi copii.

Care este relaţia cu mama ta acum?


Foarte frumoasă. E cea mai bună prietenă a mea şi îi povestesc absolut tot ce se întâmplă în viaţa mea. Ne petrecem toate Sărbătorile împreună. E adevărat că Sărbătorile sunt un pic mai triste de când am pierdut-o pe bunica mea, dar încercăm să păstrăm toate tradiţiile de când eram mică. Nu pot să-mi imaginez Crăciunul în altă parte decât acasă.

Dacă nu ai lucra în televiziune, ce ţi-ar plăcea să faci?


Consultanţă de imagine. Eu cred că multe dintre informaţiile de care ai nevoie le strângi încă de când eşti mic. La noi în familie s-a pus preţ pe felul în care arăţi, în care ieşi îmbrăcat din casă, în care îţi asortezi lucrurile. Mulţi oameni cred că este superficial să te uiţi tot timpul în oglindă, dar trăim într-o lume în care imaginea contează foarte mult.

Cum crezi că eşti percepută de oamenii din jurul tău?

O persoană cu mult bun-simţ, care se îmbracă frumos şi care s-a remarcat prin lucrurile pe care le-a făcut, nu prin scandalurile în care a fost trasă.

În Replică

Andreea Raicu, într-o atitudine cu care şi-a obişnuit fanii: aceea de vedetă



" Este una dintre cele mai frumoase vedete, şi mă refer la felul în care este construită pe interior. Are eleganţă în tot ceea ce face şi aici nu mă refer la haine. Pune principiile înainte de toate, nu îşi trădează prietenii. Una dintre cele mai frumoase întâlniri din viaţa mea. "
Irina Schrotter
designer

+

Educată

„În familia mea s-a pus foarte mult accent pe educaţie. Nu pot să-mi imaginez că există oameni care nu au primit această educaţie. Toate lucrurile pe care eu le-am învăţat în copilărie sunt un fel de a doua natură."

-

Tenace

„Sunt un pic încăpăţânată. Şi la şcoală eram la fel. Dacă nu mi se explica de ce trebuie să fac ceva, nu voiam să fac pentru că nu înţeleg cuvântul «trebuie». Trebuie ca lucrul pe care-l fac să aibă un scop."

Obiectul Adevărului

Irina Schrotter



" O fotografie cu bunica mea, care m-a crescut şi m-a învăţat foarte multe lucruri. Poza aceasta mă face să-i simt prezenţa aproape, deşi ea s-a stins... Este o persoană pe care am iubit-o foarte tare. "

Testul Adevărului


Cătălin Josan

Bunica Andreea Raicu



„Un băiat cu mult bun-simţ, muncitor, care şi-a dorit foarte tare să ajungă unde este acum. Succesul nu l-a schimbat deloc. Practic, aşa îţi dai seama de caracterul unui om."

Tudor Chirilă



Un om foarte complex, cu care am trăit foarte multe şi aş avea o mulţime de spus... Este un om extrem de deştept şi extrem de creativ. Un om foarte talentat, cu care nu te plictiseşti niciodată, de la care am învăţat mult şi care m-a motivat."

Aura Urziceanu



„O vedeam la televizor când eram mică şi mi se părea o persoană importantă, faţă de care aveam foarte mult respect. E un om foarte cald, după emisiuni ieşeam tot timpul împreună, dar acum nu am mai vorbit de ceva vreme, din lipsă de timp."

Dorian Boguţă



„Dorian m-a ajutat foarte mult în perioada în care am filmat împreună la „Efect 30", a avut foarte multă răbdare cu mine. M-a impresionat că se oferea să ne întâlnim în timpul lui liber ca să repetăm textul, astfel încât la filmare să fiu mai relaxată."

Carte de vizită

-S-a născut la Bucureşti, la 18 iulie 1977
-A absolvit Universitatea Spiru Haret, Facultatea de Limbi Străine, Secţia Engleză - Italiană
-La 18 ani a câştigat concursul Elite Model Look
-A debutat în televiziune la 20 de ani, la postul Pro TV, unde a stat trei ani
-În 2002 s-a transferat la Prima TV şi a moderat prima sa emisiune, „Reuniunea de clasă"
-Au urmat „Big Brother", „Megastar", „Întâlnire pe întuneric", „Miss fata de la ţară"
-A defilat pentru Doina Levintza, Răzvan Ciobanu şi Irina Schrotter, alături de care a lansat şi o colecţie de haine
-Prezintă „Şcoala de bune maniere", la Prima TV

1978 Cu mama, înainte să împlinească un an




1981 În „piscina" din curtea casei, una dintre jucăriile dragi




1981 Tot în curtea casei, îmbrăcată în culoarea preferată




1982 La aniversarea vârstei de 5 ani




1995 Când a câştigat concursul Elite Model Look


Cătălin Josan
Tudor Chirilă
Aura Urziceanu
Dorian Boguţă
1978 Cu mama, înainte să împlinească un an
1981 În „piscina" din curtea casei, una dintre jucăriile dragi
1981 Tot în curtea casei, îmbrăcată în culoarea preferată
1982 La aniversarea vârstei de 5 ani
1995 Când a câştigat concursul Elite Model Look
Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite