Vezi cu câte kilograme te îngraşi când devii tată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bărbaţii se îngraşă pentru că mănâncă pe fugă şi mai nesănătos după ce devin taţi
Bărbaţii se îngraşă pentru că mănâncă pe fugă şi mai nesănătos după ce devin taţi

Odată deveniţi părinţi, bărbaţii nu mai au timp de exerciţii fizice şi mănâncă mai nesănătos, motive pentru care se îngraşă, spun medicii.

Specialiştii organizaţiei nonguvernamentale britanice Benenden Healthcare, specializată în servicii medicale, au calculat cât de mult iau în greutate bărbaţii după ce devin taţi. Concluzia: aproximativ 10 kilograme.

Experţii cred că de vină pentru excesul ponderal este lipsa timpului, care-i determină să renunţe la exerciţiile fizice, dar şi nopţile nedormite din cauza copilului. Totodată, se pare că şi obiceiurile alimentare ale taţilor se schimbă. Ei mănâncă mai nesănătos decât înainte de a deveni părinţi, au mai observat specialiştii.

„Meseria" de tată este epuizantă

Şase din zece bărbaţi intervievaţi pentru acest studiu au declarat că nu se mai simt în formă după ce au devenit taţi şi patru din zece au spus că sunt prea obosiţi pentru a face exerciţii fizice. Unii dintre ei au recunoscut chiar că aţipesc la serviciu sau seara, când citesc poveşti copilului.
Unul din trei taţi este îngrijorat cu privire la siguranţa locului de muncă, iar pentru a face faţă sarcinilor de serviciu, 42% din bărbaţii intervievaţi consumă băuturi energizante.

Sondajul a mai arătat că mulţi taţi sunt sătui sau se simt prea obosiţi pentru a se mai juca cu cei mici şi îi reped din cauză că se simt epuizaţi.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite