VIDEO Un miracol al medicinei: Băiatul care s-a născut cu inima în afara pieptului a împlinit trei ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Când s-a născut, medicii nu i-au dat şanse de supravieţuire. Ieri, Ryan, băiatul care s-a născut cu inima în afara corpului, şi-a sărbătorit cea de-a treia aniversare. Specialiştii spun că micuţul e o minune a medicinei.

Când era însărcinată în doar 12 săptămâni, mama băiatului a aflat de boala acestuia. Doctorii au sfătuit-o să avorteze, însă ea a refuzat. "Am vrut ca viaţa să-şi urmeze cursul firesc, de aceea am refuzat să avortez. Ştiam că va fi un miracol dacă va supravieţui naşterii", a declarat mama lui Ryan.

INEDIT! Iarna prin ochi de copil. Imaginea care a înconjurat România pe Facebook

Doctorii le-au spus părinţilor lui Ryan că niciun copil cu problemele de sănătate pe care le are fiul lor n-a supravieţuit. "Faptul că e aici, cu noi, e de-a dreptul uimitor. Chiar a uimit pe toată lumea", a continuat mama băiatului.

La naştere, băiatul suferea de Ectopia Cordis, o boală extrem de rară, întalnită la opt naşteri dintr-un milion. De cele mai multe ori bebeluşii care suferă de această boală fie se nasc morţi, fie mor la maximum trei zile de la venirea lor pe lume.

Pe lângă faptul că bătea în afara toracelui, inima băiatului era insuficient dezvoltată în partea dreaptă.

image

"Soarta îi era potrivnică. Ştiam că a fost un miracol că s-a născut viu, cu inima în afara corpului. Dar faptul că a mai avut o problemă care îi ameninţa viaţa - aceea de a avea doar o jumătate de inimă - însemna că n-avea nicio şansă să supravieţuiască", a mai spus mama băiatului.

Ryan a venit pe lume în februarie 2009. S-a născut prin cezariană, iar la venirea lui pe lume a asistat o echipă de 30 de doctori. La naştere, băiatul avea doar un singur ventricul, iar inima, care se afla în afara toracelui, era acoperită doar de o membrană subţire.

La doar două săptămâni, Ryan a suferit prima lui intervenţie chirurgicală, în urma căreia doctorii au reuşit să-i normalizeze fluxul de sânge al inimii. În următorii doi ani, băieţelul a fost supus unui număr considerabil de operaţii.

"S-a descurcat foarte bine. Continuă să se lupte, refuză să moară şi le-a demonstrat tuturor că se înşală", spune mama lui Ryan. "Nu va fi un atlet, dar sperăm că va putea să alerge pe terenul de joacă şi să se urce în copaci ca oricare alt copil", a continuat aceasta.

Cazul lui Ryan a ajuns în atenţia doctorilor din America, după ce a fost publicat într-o revistă de specialitate. Specialiştii cred că evoluţia surprinzătoare a lui Ryan reprezintă o speranţă pentru ceilalţi bebeluşi care se nasc cu asemenea probleme cardiace.

Banner Adevărul Life

S-ar putea ca pe viitor băiatul să aibă nevoie de un transplant de inimă.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite