VIDEO E paralizat complet, iar singurul lucru pe care şi-l doreşte e să moară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În timp ce mulţi oameni ar da orice pentru încă o zi de viaţă, un britanic complet paralizat îşi doreşte cu ardoare să moară. Bărbatul, care îşi descrie viaţa ca fiind "mizerabilă, intolerabilă şi lipsită de orice fărâmă de demnitate", cere unui tribunal londonez dreptul să fie ucis de un medic, fără ca acesta din urmă să fie acuzat de crimă.

Ieri, un judecător britanic a acceptat dezbaterea cazului bărbatului paralizat la Înalta Curte de la Londra.

"Nu se mai poate ca medicina secolului 21 să fie guvernată de atitudinile faţă de moarte proprii secolului 20", a spus britanicul în vârstă de 57 de ani, care vorbeşte cu ajutorul unui calculator la care e conectat.

Bărbatul a rămas paralizat în urmă cu 7 ani, atunci când a suferit un atac cerebral. Acum, el poate doar să clipească şi să înghită, pentru orice altceva depinde de devotata lui soţie.

Potrivit legilor din Marea Britanie, sinuciderile asistate sunt considerate crime care pot fi pedepsite cu 14 ani de închisoare.

Din 1992 până în prezent, peste 100 de britanici au avut parte de sinucideri asistate, însă în Elveţia, acolo unde această practică este legală, informează Reuters.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite