VIDEO O româncă a fost desemnată să cânte noul inm naţional al Austriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Soprana Ildiko Raimondi, născută într-o localitate din județul Arad, a fost aleasă să intoneze noul imn naţional al Austriei, intitulat "Patria marilor fiice şi fii!".

„Noul imn a fost o soluţie rapidă. În Austria s-au schimbat multe lucruri în bine şi era normal ca aceste lucruri să fie oglindite într-un nou imn naţional. Dar mai este de lucru şi în Austria. În primul rând discriminarea este încă un subiect real. Asta se întmplă şi la Operă, unde femeile au şanse mai puţine decât bărbaţii. Un tenor de 60 de ani are încă şanse să joace rolul iubitului mai tânăr. Mie, la 40 de ani, mi s-a spus că doar nu am pretenţia să joc rolul Susannei din Figaro", a spus soprana, pentru Die Presse.

Ildiko Raimondi a vorbit şi despre copilăria din România, amintind că şi-a petrecut-o lângă grădiniţă şi în biserică. "Preotul era cel mai bun prieten al meu şi de la 2 ani mergeam la Biserică şi cântam", a rememorat soprana.

Ildiko s-a născut în 1962 și se trage dintr-o familie de unguri stabiliți în judetul Arad. Înainte de a se căsători cu un italian, s-a numit Ildiko Szabo.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite