Un amnezic și-a recuperat amintirile cu ajutorul Facebook

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tânăr indian s-a trezit, într-o dimineață, fără nicio amintire. Bărbatul suferea de meningită tuberculoasă, boală care a degenerat și i-a provocat amnezie. Astfel, el a uitat complet primii 26 de ani din viață.

Mayank Sharma, care fusese inginer IT în capitala Indiei, New Delhi, nu-și mai recunoștea deloc familia. "Abia reușeam să mă obișnuiesc cu propria-mi înfățișare", a declarat el, pentru businessinsider.com.

Sharma a fost nevoit să învețe din nou lucrurile de bază din viața unui om, precum mersul. "Am reușit, la un moment dat, să urc scările, însă nu-mi aminteam să mai fi făcut asta vreodată. NU țin minte nici sentimentul de împlinire pe care l-am avut atunci.", a spus tânărul.

Când a fost capabil să folosească din nou calculatorul, Sharma a început să caute pe Internet date despre viața lui. A accesat rețeaua de socializare Facebook și s-a folosit de opțiunea care afișează persoanele pe care un utilizator le-ar putea cunoaște. A intrat în vorbă cu ele și așa a început reconstrucția vieții sale.

Prietenii care l-au cunoscut înainte de amnezie au răspuns imediat rugăminților lui Sharma de a-l ajuta să-și amintească trecutul și bărbatul a reușit să adune o serie de fotografii, filmulețe și informații despre omul care era înainte de boală.

"Am făcut, recent, o fotografie unei flori pe care am postprocesat-o într-un anumit fel...apoi am descoperit o fotografie identică, făcută unei plante identice și editată de mine la fel, acum șase ani. Deci, sunt aceeași persoană", a concluzionat indianul.


Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite