Telefoanele Android „încolţesc“ noul iPhone

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Samsung Galaxy Nexus şi Motorola Droid Razr, telefoane lansate ieri, sunt noii competitori de temut cu sisteme Android pentru iPhone 4S.

Mult aşteptatul telefon Samsung Galaxy Nexus a fost prezentat ieri şi, după scurgerile de informaţii din săptămânile trecute, nu a adus ­nicio surpriză. Pe o piaţă aglomerată de dispozitive Android şi de telefoane care folosesc sistem de operare Windows, gadgetul se vrea unul dintre terminalele de top. Iar cea mai mare noutate este sistemul de operare, noul Android 4.0 Ice Cream Sandwich, care înlocuieşte dotările tehnice deloc revoluţionare de pe Galaxy Nexus. Competitorul direct, iPhone 4S, rulează cu un sistem de operare iOS 5, gândit de oficialii Apple special pentru telefoanele produse de ei.

Imagini neoficiale cu Galaxy Nexus au fost prezentate de către site-ul românesc mobilissimo.ro înainte de data iniţială anunţată pentru lansare, 11 octombrie. Gadgetul lansat ieri prezintă aceeaşi formă puţin curbată ca în imaginile neoficiale, dar are şi ceva dezavantaje, devenite deja clasice pentru telefoanele Samsung. Carcasa este fabricată din plastic şi nu se simte la fel de plăcut la atingere precum un iPhone. De asemenea, ecranul de 4,65 inci nu reuşeşte să atingă performanţele dispozitivelor Apple, care s-au remarcat prin densitatea mare a pixelilor, aceasta influenţând claritatea imaginii.

Faţă de cei 326 de pixeli pe inch a lui iPhone 4S, Nexus are doar 316. Cu toate acestea, calitatea imaginii este una dintre cele mai mari de pe piaţă. Caracteristica de forţă a terminalului Samsung, care ar putea surclasa dispozitivul Apple, ar fi conexiunea la internet, dotată cu tehnologia 4G. Apple a întârziat apariţia acesteia pe noul 4S, preferând să ofere un 3G îmbunătăţit, care împreună cu sistemul de operare iOS 5 s-ar apropia de performanţele de conectivitate ale lui Samsung.

Cobai pentru Google

Pe lângă caracteristicile tehnice, telefoanele Nexus, create în colaborare cu Google, au fost mereu cobaii celor mai noi realizări în privinţa sistemelor de operare. Astfel, aparatul este primul telefon dotat cu Android 4.0 Ice Cream Sandwich, însă site-ul ­techcrunch.com a semnalat deja primele probleme. Uneori, acesta se blochează, iar derularea paginilor nu funcţionează. Cu toate acestea, este un sistem de operare nou, care va avea timp să fie îmbunătăţit, iar unele caracteristici i-au entuziasmat pe cei prezenţi la evenimentul de lansare din Hong Kong.

Astfel, sistemul de operare permite redimensionarea anumitor pagini şi aplicaţii, în funcţie de preferinţele utilizatorului. În plus, după implementarea lui Ice Cream Sandwich pe mai multe dispozitive, inclusiv tablete, această opţiune va adapta mult mai uşor softul la gadget. Browserul de internet merge mai rapid şi permite salvarea paginilor pentru a fi citite în absenţa conexiunii de internet.

Click pe infografie pentru a mări

image

Sistemul de transcriere a discursului s-a dovedit foarte rapid, după primele teste, având doar două secunde de întârziere. Funcţionalitatea a fost crescută şi prin capacitatea de a crea dosare prin simpla tragere a unei aplicaţii deasupra alteia, pe ecran. „Ice ­Cream Sandwich este frumos. Este netezit. Este animat", scrie techcrunch.com.

Cel mai subţire smartphone

Noul Droid Razr este cel mai subţire telefon inteligent, acoperit cu o carcasă din oţel şi un capac al bateriei din kevlar. Telefonul are o grosime de doar 7,1 milimetri şi o greutate de 127 de grame. Principalul avantaj al lui Droid Razr este însă conexiunea LTE 4G, care oferă o navigare în mare viteză. Cu toate acestea, mai mulţi specialişti din domeniu consideră că telefoanele cu tehnologie 4G consumă bateria mai rapid.

La prezentarea oficială, reprezentanţii Motorola au susţinut că Razr suportă peste 12 ore de convorbire. Droid Razr foloseşte un sistem de operare Android Gingerbread şi nu ultima variantă, 4.0 Ice Cream Sandwich. Cu toate acestea, oficialii Motorola au declarat că trecerea la Android 4.0 va fi disponibilă în prima jumătate a lui 2012.

Anul telefoanelor slim

Ultimul an a fost marcat şi de o luptă pentru titlul de cel mai subţire telefon din lume. La începutul lui 2011, Sony Xperia Arc, cu cei 8,7 milimetri ai săi, era campionul neîntrecut. Odată cu apariţia lui Samsung Galaxy S II, producătorul sud-coreean a condus ierarhia, cu 8,49 milimetri. Însă Motorola a lovit puternic, cei 7,1 milimetri plasându-l de departe în topul acestui clasament care denotă avansurile tehnologice realizate de un producător.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite