Progresele medicinei înving imaginația: femeile și bărbații ar putea naște singuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Știința își rescrie regulile reproducerii umane, în contextul în care medicii încearcă să creeze, de exemplu, pântece artificale care le permit femeilor și chiar și bărbaților să nască singuri.

Medicul Aarathi Prasad consideră că noile tehnologii și descoperiri vor schimba radical ceea ce acum numim "familie" și "relații", conform guardian.co.uk.

Ea crede că părintele singur de ultimă generație este reprezentat de o femeie care își poate folosi propriile celule stem și un cromozom Y artificial pentru a produce spermă și embrioane sănătoase la orice vârstă.

Această femeie a viitorului nu va avea nevoie de un bărbat pentru a da viață unui copil. Organismul ei va fi capabil să producă spermă, printr-un embrion care se poate auto-fertiliza și deveni un fel de ou, fără să mai fie nevoie ca femeia să îl poarte în pântece.

Emrbionul se va dezvolta într-un pântec artificial, care va funcționa precum un incubator.

Această descoperire tehnologică ar putea ajuta cuplurile de homosexuali să aibă proprii lor copii, creați din ambele lor structuri ADN.

Prasad crede că o asemenea descoperire ar echilibra balanța socială și bioologică dintre sexe.

"Îmi amintesc cum mă plimbam, într-o sâmbătă dimineață, și mă gândeam că, dacă unele animale pot avea copii fără masculi, de ce nu pot asta și oamenii?! Multe femei sunt ca mine: la vârsta de 30 de ani, vor carieră și caută, în același timp, partenerul potrivit. Și devii bătrân și nu mai apuci să găsești pe nimeni", a declarat Prasad.

Dacă se va pune în practică acest experiment, se va crea un val de confuzie legat de rolul femeilor și bărbaților în viața copiilor.

"Va dărâma, imediat, toate percepțiile noastre despre cine trebuie să fie părintele principal pentru un copil", spune Prasad.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite