Roboţii ne fură slujbele şi ne înlocuiesc femeile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Industria manufacturieră este în scădere, doctorii analizează pacienţii cu mai puţină precizie decât un computer medical, iar femeile-robot devin fotomodele. Acestea sunt primele semne prin care maşinăriile încep să ne influenţeze viaţa.

Roboţii şi computerele au devenit indispensabili în medicină, modă şi-n industia manufacturieră, provocând anumite schimbări, în principal în planul ofertelor de lucru pentru oameni, arată un articol din Business Insider.

Maşinăriile îi lasă pe oameni şomeri

Chiar dacă forţa este în creştere, mai ales în SUA, oamenii nu-şi pot găsi slujbe. Cu cât salarile muncitorilor cresc şi ei ajung să ceară mai multe drepturi, cu atât producătorii au tendinţa de a elimina munca umană.

Compania Apple, de exemplu, plănuieşte să construiască un milion de roboţi, în China, pentru a-şi spori producţia.

Diagnostic stabilit de computere

Un sistem robotic numit C-Path s-a dovedit a fi mult mai precis în stabilirea diagnosticului de cancer la sân.

Computerul înlocuieşte munca doctorilor, care ar trebui să analizeze la microscop mostre de ţesut, şi caută automat anumiţi indicatori relevanţi pentru această boală.

C-Path a putut descoperi şi analiza, la nivelul celulelor, mai mulţi factori care prognozează cancerul şi a reuşit asta mult mai rapid decât ar fi făcut-o un medic.

Roboţii înlocuiesc femeile

Se întâmplă în Japonia.

În urmă cu trei ani, un robot "feminin", zâmbitor şi cu o înfăţişare foarte plăcută, a fost creat pentru a putea deveni fotomodel.

Robotul cântărea 43 de kilograme, era înalt şi urma să prezinte colecţiile designerilor, pe catwalk.

Acest lucru nu s-a întîmplat, însă, deoarece nu fuseseră puse la punct toate detaliile tehnice care să garanteze că fotomodelele umane ar fi fost în siguranţă.

Ştiri scrise de roboţi

Există, deja, o aplicaţie pentru iPhone care poate lua locul unui jurnalist sportiv.  Ea se bazează pe un algoritm care foloseşte datele introduse brut, pentru a crea ştiri.

Aplicaţia a fost testată pe rezultatele meciurilor din jocurile pe calculator şi a "transmis" rapid informaţiile principale din acestea, formulând materiale jurnalistice.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite