VIDEO Presa britanică prezintă, pe larg, obiceiul românilor de a fura mireasa în noaptea nunții

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa birtanică scrie despre obiceiul românilor de a fura mireasa în noaptea nunții, obicei pe care îl consideră bizar.

Tradiţia furatului miresei de la petrecere a devenit din ce în ce mai comună în Bucureşti, menţionează jurnaliştii de la Daily Mail numind Capitala "oraşul necontestat din Balcani al petrecerii".

În fiecare sâmbătă seară, miresele din Bucureşti şi nu numai, sunt răpite de către prieteni şi aduse la unul dintre cele mai importante obiective turistice din Bucureşti, Arcul de Triumf, unde sunt "ţinute ostatice".

Pentru a fi înapoiate, cei care le răpesc negociază prin intermediul telefonului termenii în care mireasa va fi inapoiată.

Furatul miresei era parte a ceremoniilor de căsătorie care aveau loc şi pe teritoriul Uniunii Sovietice, scriu ziariştii britanici

În unele state, invitaţii închid mireasa sau o pun să se ascundă într-o altă cameră în timpul petrecerii şi îi cer mirelui drept răscumpărare să danseze, să cânte sau chiar să le dea diferite sume de bani.

Presa britanică aminteşte de momentul în care un fotbalist de top şi-a cerut în căsătorie prietena la Arcul de Triumf.

Astfel, "Arcul de Triumf a rămas în imaginaţia populară un simbol al căsniciei" şi curând monumentul a devenit un loc obişnuit unde sunt aduse miresele furate.

image

Sâmbăta trecută, circa 20 de mirese au fost aduse la Arcul de Ttrimf din Capitală. Una dintre ele fusese adusă aici chiar din afara Bucureştiului, iar alta luase o mitralieră de jucărie de la unul dintre nuntaşii îmbrăcaţi în talibani care o răpiseră şi se prefăcea că o foloseşte în faţa monumentului.

Autorităţile nu le spun nimic nuntaşilor, deși este ilegal ce fac, ținând cont de faptul că Arcul de Triumf este un loc istoric. Șoferii care trec prin zonă claxonează atunci când văd miresele şi le fac cu mâna.

"Totul a fost plănuit în cazul meu. O limuzină mă aştepta în faţa restaurantului. Am primit semnalul de plecare de la prietenii mei şi am venit aici să ne distrăm", a declarat Alisar Dragne, una dintre miresele care s-au aflat la Arcul de Triumf în acest weekend.

"Acum toată lumea se gândeşte ce răscumpărare să îi ceară mirelui", a mai declarat ea.

George Neacșu, un lăutar care cântă în fiecare săptămână pentru sume mici de bani spune că furatul miresei este o tradiție veche.

"Tot felul de oameni vin aici; și aceia care au o grămadă de bani, dar și cei care au mai puțini", spune Neacșu.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite