Povestea tânărului care nu poate uita nimic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru a ne aminti ce am făcut cu ani în urma ar trebui ca momentul respectiv să fie marcat de un eveniment important. Și nici așa n-am putea să ne amintim toate detaliile. Există, totuși, oameni care nu uită nimic și rețin toate detaliile mai mult sau mai puțin importante.

Aurelien Hayman face parte din această categorie. O afecțiune bizară de care suferă în total 20 de oameni din lume îl face să-și amintească ce a făcut, cu ce s-a îmbrăcat, ce a mâncat, care au fost știrile și cum a fost vremea în fiecare zi, din ultimii ani.

Britanicul de 20 de ani suferă de memorie autobiografică superioară (hyperthymesia). Dacă alegi orice zi din anii săi de adolescență, el își amintește fiecare detaliu, în timp ce mulți dintre noi nu-și amintesc mai mult de 11 evenimente dintr-un an.

Aurelien, însă, are toate informațiile despre conversațiile pe care le-a purtat, emisiunile TV la care s-a uitat, melodiile pe care le-a ascultat, scrie Daily Mail.

Tânărul a spus că până la vârsta de 11 ani a fost un copil normal, dar în jurul acestei vârste ceva s-a întamplat.

"Nu este ceva care s-a întâmplat peste noapte, dar când aveam 14 ani am descoperit că îmi aminteam tot felul de lucruri minore întâmplate cu ani în urmă".

Aurelien a fost întrebat cum a fost ziua de 1 octombrie 2006. A spus că a fost o duminică mohorata, a ascultat melodia When You Were Young cântată de formația Killers, a invitat o fată în oras, dar aceasta l-a refuzat.

Oamenii preiau informațiile, cum ar fi datele unor evenimente din memoria lor de lungă durată, în lobul frontal drept al creierului. Aurelien face același lucru, dar capacitatea memoriei pe termen lung este sporită pentru că el utilizeaza pentru asta și lobul frontal stâng.

Aurelien este student la Literatură Engleză la Universitatea Durham și spune că memoria lui remarcabilă nu-l ajută la examene.

"Am o memorie extraordinara, dar este memorie autobiografica și nu mă ajută la activitatea mea academică, din pacate".

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite