Povestea fotografiei care a făcut înconjurul lumii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Imaginea de la protestul faţă de căsătoriile gay din Franța a devenit virală în mai puțin de 24 de ore. Două femei se sărută în mijlocul manifestanților furioși, în semn de solidaritate pentru comunitatea gay.

Fotografia realizată de Gérard Julien, fotograf AFP, are toate ingredientele de a deveni imaginea oficială a mișcării în favoarea mariajului între persoane de același sex, scrie Huffington Post.

Protestatarii s-au adunat, marți, în 75 de orașe franceze pentru a se opune proiectului de lege care ar permite căsătoriile între homosexuali și adopția. Fotografia a fost făcută în timpul protestelor din Marseille și surprinde, în prim plan, două femei sărutându-se, în timp ce în spatele lor protestatarii sunt șocați.

Intervievate de revista franceză Têtu, cele două femei au declarat că sunt heterosexuale, dar au vrut să atragă atenția, apelând la un gest simplu de solidaritate.

Fotografia a primit peste 21,000 de like-uri și 10,000 de share-uri pe pagina de Facebook HuffPost France.

Comentariile de pe pagina de Facebook arată de ce fotografia a devenit virală.

"Iubirea e mai puternică decât ura", a scris un utilizator.
"Ele sunt minunate", scrie altul.

Gérard Julien, fotograful care a realizat fotografia, scrie pe blogul AFP "Toată lumea a fost surprinsă de gest. Protestatarii erau în stare de șoc".

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite