Planta săptămânii: Lagerstroemia: nume dificil, îngrijire uşoară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Planta, cunoscută şi sub numele de „mirtul creponat“, este originară din Asia (în secolul al XVIII-lea a fost plantată şi în Anglia şi SUA, iar în prezent creşte cu succes în toată lumea).  Rubrică realizată cu ajutorul  www.relucaimportplante.ro.

Sunt cunoscute aproximativ 50 de soiuri de copaci şi de arbuşti, cu frunze caduce sau veşnic verzi şi cu înălţimi de la 30 de centimetri la 30 de metri.

Florile creponate apar în timpul verii, din iulie până în septembrie, în culori ce variază de la purpuriu închis la roşu şi alb. Acestea au o durată de viaţă de până la 120 de zile; dacă ai grijă să le tai imediat ce s-au ofilit, te vei bucura cu siguranţă şi de a doua, ba chiar şi a treia înflorire.

În perioada de repaos vegetativ din timpul iernii, valoarea ornamentală a plantei e întregită de coajă, care se exfoliază şi scoate la iveală o alta nouă, internă, gri sau de culoarea scorţişoarei. 

Lagerstroemia este o plantă uşor de crescut, viguroasă şi rezistentă la ger. Se plantează, de regulă, într-un loc însorit sau cu sol umed, bine drenat. Există însă şi soiuri care fac faţă secetei.

Dacă ai de gând să-ţi plantezi o astfel de floare, ţine cont că tăierea se practică doar pentru a păstra o coroană frumoasă. Se poate face şi o tăiere radicală, dar atunci vor apărea multe ramuri subţiri, care vor distruge armonia coroanei.

Cele mai cunoscute subspecii sunt:

- Lagerstroemia indica „Bourbon Street", care ajunge la o înălţime între 60 şi 90 cm şi face flori de culoare roşie.

- Lagerstroemia indica „Baton Rouge", ce creşte până la 1,20-1,80 metri, se plantează în plin soare şi are flori de culoare roşu închis.

- Lagerstroemia indica x fauriei, care are o înălţime cuprinsă între 30 şi 60 cm, înfloreşte în mijlocul verii şi face flori de culori variate: roz, roz-purpuriu, galben deschis sau lavandă.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite