Păr sănătos pe timpul iernii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă ai curajul să renunţi la căciulă trebuie să-ţi iei anumite măsuri de protecţie pentru ca părul să-şi menţină strălucirea şi sănătatea.

Ca şi restul epidermei, scalpul este foarte afectat în timpul iernii. Mai mult, vântul sau aerul uscat din încăperi accelerează deteriorarea firului de păr care începe să se despice şi, în timp, capătă acel aspect tern de care ne temem. Practic, pe toată perioada sezonului rece trebuie să-ţi hidratezi părul şi scalpul şi să repari răul deja făcut.

Înainte de a cumpăra produse scumpe pentru îngrijirea părului, un prim pas este să încerci să-l clăteşti cu apă călduţă. Apa fierbinte usucă excesiv pielea scalpului şi dizolvă toate uleiurile care menţin cuticula intactă, acel strat transparent de protecţie.

Gloss pentru păr

Dacă în timpul verii un balsam era suficient, îngrijirea podoabei capilare necesită acum o mască ce conţine diverse substanţe nutritive, oligoelemente şi antioxidanţi. Pentru părul extrem de uscat un remediu de mare ajutor este uleiul de păr care se aplică pe vârfuri.

Colorarea podoabei capilare contribuie semnificativ la deteriorarea firelor de păr. Mai nou, în saloanele de coafură au apărut produse de colorare care acţionează delicat asupra firului de păr, având un PH apropiat ca valoare.

Nu trebuie neapărat să te vopseşti dacă vrei doar un plus de strălucire şi învigorare a culorii. Poţi opta pentru un tratament gloss care acţionează asupra cuticulei, conferindu-i o strălucire deosebită. 

image
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite