OMS: Utilizarea telefonului mobil poate cauza cancer

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţia de cercetare a cancerului din cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii susţine că radiaţiile de la telefoanele mobile pot cauza cancer.

Experţii de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii avertizează că utilizarea telefonului mobil poate creşte riscul apariţiei unor tipuri de cancer, scrie presa internaţională.

OMS recomandă reducerea timpului în care ne expunem radiaţiilor telefonului mobil.

21 de oameni de ştiinţă din 14 ţări s-au întâlnit la Agenţia Internaţională de Cercetare a Cancerului din OMS. Aceştia au analizat toate studiile despre siguranţa folosirii telefoanelor mobile şi au ajuns la concluzia că utilizarea aparatelor poate fi clasificată drept "posibil cancerigenă".

Radiaţiile provenite de la un telefon mobil sunt "non-ionizate" (de joasă frecvenţă). Nu sunt precum radiaţiile X, dar pot fi comparate cu radiaţiile emise de un cuptor cu microunde foarte slab alimentat. Aceste unde pot afecta creierul şi pot duce la apariţia unor tumori.

Studiul va sta la baza elaborării unor ghiduri privind folosirea telefoanelor mobile.

Anul trecut, rezultatele unui studiu amănunţit arătau că nu există nicio legătură între folosirea telefonului mobil şi cancer. Dar unele grupuri au ridicat unele semne de întrebare atunci când au sugerat că utilizarea frecventă a telefonului mobil ar cauza tumoare la creier.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite