Noua provocare vine dintr-o parte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea mai nouă tendinţă poate fi catalogată chiar uşor periculoasă, dar rochiile şi bluzele cu decolteu într-o parte, care arată mai multă piele decât orice altă piesă, au devenit deja modă de urmat.

La câteva luni după ce piciorul Angelinei Jolie a ieşit furtunos pe covorul roşu al Oscarurilor, a apărut o nouă modă în ceea ce priveşte pielea dezgolită. Decolteul într-o parte este cel care se întinde de la zona subraţului până la coaste şi care dezvăluie mai mult decât decolteul clasic. Este un decolteu predispus la „accidente vestimentare", motiv pentru care stiliştii îl cataloghează drept „periculos". Ziarele din toată lumea au avut, cel puţin o dată, imagini cu vedete şi celebrităţi care au rămas cu un sân dezgolit în timpul ceremoniilor de gală, pe covorul roşu sau pur şi simplu în timpul liber.
Cu toate acestea, este noua armă a seducţiei feminine şi pare să rămână în tendinţe, chiar dacă nu va fi văzut prea des în moda străzii.

Secretele unui decolteu la vedere

Decolteul într-o parte este unul dintre argumentele pentru moda care se naşte în rândul consumatoarelor şi nu neapărat pe podium. Colecţiile primăvară-vară din acest an nu au beneficiat de piese vestimentare cu un astfel de atribut, fiindcă este considerat adeseori prea provocator şi în niciun caz nu este adresat majorităţii. Odată ce staruri precum Gwyneth Paltrow, Scarlett Johansson şi Anne Hathaway şi-au făcut apariţia pe covorul roşu în asemenea ţinute, o nouă isterie s-a produs. Astăzi, lista celor au găsit în noul tip de decolteu cel mai bun aliat al seducţiei creşte de la oră la oră şi nu pare să se oprească.

Există nişte secrete ale acestui tip de decolteu pentru a nu pica în capcana ridicolului, aşa cum istoria recentă a demonstrat că se poate întâmpla. Stiliştii britanici ai ziarului „The Guardian" menţionează că cel mai de efect decolteu lateral este cel discret, în stilul lui Gwyneth Paltrow. Linia gâtului a fost ridicată până sus, acoperind clavicula în totalitate, „vedeta" ţinutei fiind spatele dezgolit. Dar rochiile care au decolteu în faţă, dar şi  într-o parte „au pierdut lupta cu bunul-gust", după cum susţine Gabriele Hackworthy, editor de modă la „Harper's Bazaar". „Rochiile cu gât şi cu spatele gol sunt cele mai sigure, dar şi cele mai elegante.

Este indicat, pentru efectul estetic al rochiei, să nu fie purtată de cele care au cupe mai mari de C la sutien" este sfatul editorului de modă. „Oricum, este un trend care nu pare să plece nicăieri prea curând. Casele de modă Yves Saint Laurent şi Roberto Cavalli vor promova intens acest tip de siluetă şi croială în sezonul viitor", a spus Hackworthy. Iar odată ajuns pe podiumurile internaţionale, va fi preluat de către retailerii comerciali din toată lumea.

Click pe imagini pentru a mări



„Ca să poţi purta un astfel de decolteu, trebuie să te asiguri că totul stă la locul lui. Eleganţa este cuvântul-cheie aici. De exemplu, Naomi Watts la premiile Glamour a purtat o astfel de rochie care dezvăluia o parte a sânului, dar şi-a acoperit toată partea din faţă şi a lăsat spatele gol. A fost o alegere bună. Să arăţi prea mult din orice ai nu este o idee bună, dacă nu eşti la plajă. Şi chiar şi atunci, le preferăm pe cele care lasă, totuşi, ceva de lucru şi imaginaţiei noastre", a comentat stilistul Jeff Golf, fondatorul site-ului de styling personal ludique.ca.en.

Arta camuflajului

Cu toate acestea, stilistul se numără printre puţinii care cred că trendul are potenţialul să se muleze pe placul, dar mai ales pe măsura majorităţii. Golf este de părere că dacă ţinuta este stilizată corespunzător, femeile pot avea parte de acest look îndrăzneţ şi provocator, dar şi cu gust. „Ca stilist, cred în arta camuflajului, care poate duce departe. Ascunde ce este de ascuns şi transformă restul în artă" este sfatul acestuia.

"Ca stilist, cred în arta camuflajului, care poate duce departe. Ascunde ce este de ascuns şi transformă restul în artă.''
Jeff Golf stilist de modă

image
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite