Mormonii s-au “înmulţit”: scade limita de vârstă a misionarilor trimişi în lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderii mormoni au scăzut pragul de vârstă impus pentru misionarii cu normă întreagă trimişi pretutindeni în lume, relatează Reuters.

Toţi bărbaţii în vârstă de 18 ani din Biserica lui Iisus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, denumirea oficială a mormonilor, vor putea să plece în misiuni, iar femeile, începând cu vârsta de 19 ani, după cum a anunţat preşedintele bisericii, Thomas Monson, în cadrul unei conferinţe din Salt Lake City.

Anterior, limitele de vârstă impuse misionarilor erau de 19 ani pentru bărbaţi şi 21 de ani pentru femei.

Monson şi ceilalţi lideri ai bisericii au afirmat că schimbarea, care se produce din momentul în care a fost anunţată, se datorează faptului că biserica are tot mai mulţi adepţi şi s-a răspândit în lumea întreagă, deşi a fost fondată în Statele Unite.

"Nu sugerez că toţi tinerii trebuie sau vor servi biserica la o această vârstă", a zis Monson. "Opţiunea e valabilă în funcţie de circumstanţele individuale şi determinarea liderilor preoţimii", a mai adăugat acesta.

Peste 58.000 de mormoni sunt misionari cu normă întreagă în 347 de locuri din lumea întreagă, potrivit bisericii. Majoritatea e formată din celibatari care practică misionariatul timp de doi ani.

Bărbaţilor mormoni din 48 de ţări li s-a permis să plece în misiune la 18 ani de aproape un deceniu, nu însă şi în Statele Unite, unde locuiesc cei mai mulţi mormoni, aproximativ 7 milioane de membri.

Credinţele bisericii sunt bazate pe Cartea lui Mormon, un text pe care un profet pe nume Joseph Smith pretinde că l-ar fi tradus după un set de tăbliţe din aur care consemnau apariţia lui Iisus Hristos pe continentul american

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite