Moda străzii, dictată de vârsta a treia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ari Seth Cohen, fondatorul blogului Advanced Style, şi-a dedicat site-ul doamnelor cochete trecute bine de prima tinereţe. „De ce ne îndreptăm privirile doar către tineri pentru a ne găsi etaloanele în modă? De ce să nu ne uităm către oamenii care chiar ştiu ce fac?“, scria Ari Seth Cohen pe blogul său.

Newyorkezul în vârstă de 28 de ani a lansat site-ul advancedstyle.blogspot.com în 2008, folosindu-se de aceeaşi reţetă introdusă în peisajul online de către blogurile The Sartorialist şi Facehunter: imagini spontane cu oameni de pe stradă îmbrăcaţi sofisticat.

„Respectă-ţi bătrânii şi lasă-i pe aceşti domni şi pe aceste doamne să te înveţe câte ceva despre cum să trăieşti din plin viaţa", a scris tânărul în introducerea blogului său.

Pasiune pentru trecut

Ari Seth a studiat Istoria Artei în Seattle şi, la sfaturile bunicii sale, de care a fost foarte apropiat, s-a mutat din San Diego la New York. N-a durat mult până a găsit ideea acestui blog care până astăzi a avut parte de 800.000 de vizitatori. „Sunt atâţia oameni în vârstă aici, absolut minunaţi şi vitali", a declarat el pentru cotidianul britanic „The Telegraph".

Tânărul care lucrează ca librar îşi recunoaşte febleţea pentru perioada de aur a cinematografiei americane, care l-a inspirat încă din copilărie. „Am admirat întotdeauna glamour-ul vechiului ­Hollywood. Când eram mic, mă uitam la filme vechi cu bunica mea şi ţin minte că eram fascinat de atunci de stilul unor doamne precum Marlene Dietrich, Greta Garbo, Bette Davis şi Grace Kelly. Doamnele pe care le fotografiez sunt un argument pentru faptul că stilul glamour va exista mereu", a scris Ari pe blogul său.

Imagini cu doamnele de vârsta a treia fotografiate de Ari Seth Cohen, în New York



Cohen a anticipat că ar putea să-şi influenţeze semenii să aprecieze stilul celor vârstnici, ba chiar să „fure" de la aceştia din experienţa lor cu moda. Tânărul povestea amuzat, pentru aceeaşi publicaţie, că blogul său a devenit sursă de inspiraţie chiar şi pentru oamenii de vârsta a treia. „Primesc mereu mailuri de genul: «Am 70 de ani, am văzut pe blogul tău pe cineva care purta şosete în dungi. Mâine mă duc să-mi cumpăr»", a spus Ari. Pe viitor, i-ar plăcea să înceapă să lucreze cu diferite branduri care să ajute acest sector demografic complet neglijat, la fel cum i-ar plăcea să vadă oameni de vârsta a treia în reclame. O carte care să cuprindă cele mai bune subiecte ale sale rămâne, totuşi, visul său.

Imagini cu doamnele de vârsta a treia fotografiate de Ari Seth Cohen, în New York



Isterie din 2005

Scott Schuman a lansat o nouă viziune asupra modei străzii încă din 2005, când a lansat deja celebrul site thesartorialist.com. Schuman şi-a părăsit jobul din industria modei pentru a avea grijă de fiica sa, când şi-a dat seama, umblând cu aparatul de fotografiat la gât, că oraşul său este plin de oameni demni de „capturat". A început să posteze pe blogul său fotografii cu oameni „adevăraţi" întâlniţi la colţ de stradă, alături de comentariile sale. În scurt timp, thesartorialist.com a devenit un fel de Biblie a fashionistelor din toată lumea, care îi apreciau, în primul rând, subiectele găsite, cât şi fotografiile sale care par scoase dintr-un pictorial. Schuman a lansat o carte cu cele mai bune fotografii ale sale, a fost consultant creativ al show-urile unor case de modă precum Saks ­Fifth Avenue şi a apărut ca model într-o campanie semnată Gap. Indiferent de ofertele primite, Scott Schuman n-a renunţat la site-ul său, continuând să posteze fotografii cu oameni din toată lumea.

800.000 de vizitatori a avut, până în prezent, blogul de modă al tânărului american.



Isteria site-urilor de acest gen rămâne la fel de actuală ca acum câţiva ani, fiind o sursă de inspiraţie pentru toţi cei preocupaţi de modă. Există site-uri dedicate modei străzii din capitala aproape fiecărei ţări din lume, iar Bucureştiul nu face excepţie. Thisismysuit.com este unul dintre cele mai vizitate site-uri de acest gen pentru moda autohtonă.

"Doamnele pe care le fotografiez sunt un argument pentru faptul că stilul glamour va exista mereu."
Ari Seth Cohen
blogger

800.000 de vizitatori a avut, până în prezent, blogul de modă al tânărului american.

image
800.000 de vizitatori a avut, până în prezent, blogul de modă al tânărului american.
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite