Miliardar, dator la fisc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Miliardarul Warren Buffett este dator 366 de milioane de dolari pentru compania aeriană NetJets, deţinută de Berkshire Hathaway

Autorităţile SUA au cerut în instanţă taxe neplătite şi penalităţi de 366 de milioane dolari de la compania aeriană NetJets, deţinută de Berkshire Hathaway, vehiculul financiar al miliardarul Warren Buffett, anunţă Mediafax.

Cu o avere de 44 miliarde de dolari, acesta este al treilea în topul Forbes al celor mai bogaţi oameni din lume şi este cunoscut drept unul dintre cei mai cunoscuţi susţinători ai creşterii impozitelor pentru milionari în SUA. Miliardarul a stârnit dezbateri puternice în Statele Unite după ce a cerut într-un editorial în cotidianul american New York Times ca milionarii să plătească taxe mai mari.

NetJets a dat în judecată în noiembrie statul din cauză că autorităţile federale i-ar fi impus greşit taxe, dobânzi şi penalităţi de 642,7 milioane de dolari, potrivit Bloomberg.

Statul american a deschis un alt proces în care a respins acuzele NetJets, susţinând că patru divizii ale companiei datorează taxe neplătite şi penalităţi de 366 milioane de dolari.

Buffet a argumentat că a avut în 2010 o taxă pe venit de 17,4%, în timp ce media celor 20 de angajaţi de la biroul unde lucrează a fost de 36%.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite