Locul unde iarna vine căprioara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Realizatorul TV Constantin Trofin stă cu chirie la Bucureşti, dar are domiciliul în Cluj-Napoca, într-o casă cu multă linişte şi o grădină imensă, aproape de sălbăticia din Dealul Feleacului. Constantin Trofin este unul dintre provincialii care, ajunşi cu serviciul în Capitală, au spus „pas“ oraşului de pe Dâmboviţa, alegând să facă naveta.

În cazul de faţă, naveta se face pe linia Bucureşti-Cluj cam la fiecare două, trei săptămâni. La acelaşi interval are loc şi „purificarea" de nebunia Capitalei. Tot stresul pe care îl adună la Bucureşti, în timpul săptămânii, dispare ca şi cum nici n-ar fi fost când ajunge acasă.  La Cluj-Napoca, în locuinţa aflată dincolo de graniţele dinspre sud ale oraşului, realizatorul TV Constantin Trofin îşi încarcă mereu bateriile. „Doar la asta e bună o casă, nu?", vine întrebarea cu un singur răspuns corect.

Unul dintre colţurile preferate se află la demisol, în camera cu piese vintage



După o viaţă trăită la bloc, într-un apartament cu două camere, o locuinţă ridicată pe pământ, cu multă verdeaţă şi la exterior, dar şi în interior, era visul neîmplinit. Casa lui Trofin, prezentatorul emisiunii „La mustaţă", a prins contur încă de acum şase ani. Iar dacă proiectul s-a gândit şi s-a pigulit în trei, cea care a supervizat construcţia a fost, în lipsa soţului navetist, soţia lui Constantin Trofin.

Cu chirie lângă Kiseleff

„Noi ne-am dorit o casă care să ne placă, am apelat la un arhitect tânăr, i-am spus ce vrem şi, chiar dacă au mai apărut modificări pe parcurs, a ieşit un cămin pe placul nostru. Este o casă decentă, în care ne simţim bine, n-avem nici o sută de dormitoare, nici un living teribil de mare", spune vedeta TVR.

Teribil de mare este însă curtea (care ocupă o parte din suprafaţa de aproape 7.000 de metri pătraţi de teren agricol muncit de bunicii şi străbunicii doamnei Trofin ) - de care se bucură arbuşti şi plante de tot felul, dar şi câinii familiei.

Unul dintre colţurile preferate se află la demisol, în camera cu piese vintage

Trofin şi cei trei câini ai familiei: Zoe şi Nera (rasa ciobănesc german) şi dobermanul Cora



„Grădina, ca şi casa, nu a apărut peste noapte. Am vrut să facem noi totul, încetul cu încetul, şi să nu pierdem din bucuria transformării şi amenajării locului.  Cel mai mult îmi place că am reuşit să construim o casă într-o zonă în care încă avem parte de linişte, unde în dimineţile de iarnă mai apare în grădină câte o căprioară sau câte o vulpe", povesteşte Trofin.  Nu crede să existe alt loc în lume unde ar putea să aibă o casă la fel de frumoasă, iar asta în principal prin prisma faptului că n-ar putea avea nicăieri atâta teren în jur. Într-un joc al imaginaţiei, dacă n-ar fi existat Cluj-Napoca, şi-ar fi dorit să locuiască în San Francisco sau în nordul Floridei.

Iar dacă îl pui „să se mute ipotetic" în Capitală, cu siguranţă ar alege nordul oraşului: „Ai unde să ieşi în parc, este multă verdeaţă, străzile sunt mai largi decât în restul cartierelor şi în principiu se trăieşte mai liniştit". De fapt, în nordul Bucureştiului, aproape de Parcul Kiseleff, Trofin locuieşte cu chirie de câţiva ani în zilele în care nu ajunge la Cluj-Napoca.

Pentru un neiniţiat, să faci naveta Bucureşti-Cluj poate părea dificil şi obositor. Dar orele de tihnă de lângă Dealul Feleacului merită cu vârf şi îndesat cei aproximativ 900 de kilometri (un drum dus-întors Bucureşti-Cluj).

Trofin şi cei trei câini ai familiei: Zoe şi Nera (rasa ciobănesc german) şi dobermanul Cora

Casa are puţine piese de mobilier şi multe plante



„Am ales varianta asta în primul rând pentru că, odată ajuns în Bucureşti, nu ştiam cât timp voi avea jobul de aici. Apoi, dacă tot am apucat să construim acolo şi aveam şi familiile în Cluj, ni s-a părut mai uşor aşa. De ce să fim trei stresaţi în familie, când poate fi numai unul singur, adică eu?", glumeşte realizatorul TV.

Mansardă din întâmplare

Unul dintre locurile preferate este mansarda, născută dintr-o greşeală a muncitorilor. Un alt loc preferat este camera de la demisol, în care proprietarii casei au creat un spaţiu decorat cu piese de colecţie, între care un magnetofon vechi, o maşină de scris şi câteva postere vintage.

Casa are puţine piese de mobilier şi multe plante

“Am reuşit să construim într-o zonă în care încă avem parte de linişte, unde în dimineţile de iarnă apare în grădină câte o căprioară sau o vulpe."

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite