Locuitorul cu numărul 7 miliarde se va naşte în India

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Analizele ONU arată că populaţia lumii va ajunge la 7 miliarde de locuitori la sfârşitul lunii octombrie 2011, dar că se va dubla până la sfârşitul secolului.

Secretarul General al ONU Ban Ki Moon a precizat că, cel mai probabil, locuitorul cu numărul 7 miliarde se va naşte în India sau China, două dintre ţările cu ritmul cel mai rapid de creştere al populaţiei. Potrivit presei din India, bebeluşul care schimbă „prefixul" Terrei se va naşte în Lucknow, luni, 31 octombrie, la ora 12.00.

Experţii spun că ar trebui luate măsuri urgente pentru planificarea resurselor Planetei şi tot mai mulţi specialişti cred că în viitor, fertilitatea ar trebui controlată în anumite zone ale lumii, poate chiar după modelul Chinei, unde se aplică politica unui singur copil.

Oficialii ONU şi-au exprimat îngrijorarea în privinţa numărului tot mai mare de locuitori ai Planetei şi după ce un angajat a descoperit că China are 7 milioane de copii, cifră care nu exista official, după cum a relatat ieri publicaţia „Washington Post".

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite