La Milano, imprimeurile spun poveşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Casa Dolce & Gabbana ne transmite salutări din Sicilia, în timp ce Prada, Etro şi Moschino fac incursiuni în cultura Orientului.

Mare, soare şi dragoste (Mare, sole e amore). Aceste trei lucruri ni le promit italienii Domenico Dolce şi Stefano Gabbana pentru sezonul cald al anului viitor. De fapt, colecţia lor pentru primăvară/vară 2013 este un omagiu adus micului oraş Taormina, de pe coasta estică a Siciliei. Nu întâmplător imprimeurile care domină ţinutele amintesc de suvenirurile cu care ne întoarcem din vacanţă şi pe care le dăruim prietenilor. Taormina este locul în care Dolce & Gabbana şi-a prezentat anul acesta, în iulie, prima colecţie haute couture.

În plus, Sicilia este locul de naştere al lui Dolce.

Desenele inspirate din folclorul sicilian, bandanele colorate aprins, precum şi încălţările şi poşetele croşetate confirmă nota de autenticitate a colecţiei. Tot pentru a aminti de succesul liniei haute couture din iulie, piesa de rezistenţă a colecţiei a fost o adaptare a crinolinei evocată la Taormina.

Podiumul italian duce în Asia

Prada nu a „plantat" pe podiumul de la Milano imprimeuri florale cât un câmp de margarete pentru a-şi binedispune publicul. Dimpotrivă. „Florile din imprimeurile şi din aplicaţiile colecţiei primăvară/vară 2013 sunt un simbol. Ele trebuie să ne amintească de situaţiile imposibile pe care femeile sunt nevoite să le înfrunte zi de zi", a explicat Miuccia Prada.

De asemenea, aproape toate elementele noii colecţii Prada trimit peste mări şi ţări, în Japonia. De la motivele florale stilizate, imprimate sau aplicate pe rochii, până la fustele şi jachetele cu pliuri ce amintesc de origami şi la şosetele japoneze tabi (foto stânga) care separă degetul mare de restul şi pe care Prada le-a asociat cu platforme.

info

La Emilio Pucci, inspiraţia vine din întreaga Asie, cu referinţe atât la motivul tigrului, cât şi la cel al dragonului. De asemenea, „opulenţa Indochinei", care este şi tema colecţiei, este relevată prin broderiile etnice din dantelă, învăluite într-un strat fin de organza sau de şifon.

Moschino şi Etro au întărit suspiciunile editorilor de modă că la Milano s-a creat o temă asiatică. La Etro, imprimeurile florale cad în ghirlandă pe elementele vestimentare care duc cu gândul la sariurile indiene. Iar pentru Moschino, Rosella Jardini a creat un amestec al lookului din anii '60 cu imprimeurile florale care amintesc de artistul japonez Takashi Murakami.

Big Bang la prezentarea Fendi

Geniul german Karl Lagerfeld nu s-a mulţumit să evoce prin simple imprimeuri tema colecţiei Fendi (una dintre cele trei case pentru care creează, alături de Chanel şi de brandul propriu). Big Bang-ul, pentru că aşa se numeşte linia prezentată la Săptămâna Modei de la Milano, a fost evocat printr-o „bombă" din blană, marcă a casei Fendi.

Mai exact, piesa de rezistenţă a colecţiei pentru primăvara/vara viitoare este o jachetă pe care blana de diverse culori este cusută, fir cu fir, în aşa fel încât duce cu gândul la o explozie. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite