VIDEO La Ierusalim, a nins pentru prima oară în patru ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru prima oară în patru ani, Ierusalimul a fost acoperit de zăpadă. Intemperiile n-au întârziat în a face victime: două persoane au murit.

În cursul dimineţii de ieri, la Ierusalim, un strat subţire de zăpadă a acoperit străzile din Oraşul Vechi, Zidul Plângerii şi Domul Stâncii de pe Muntele Templului.

Ninsoarea a început încă din timpul nopţii. Şcolile din Oraşul Sfânt au fost închise, iar circulaţia autobuzelor a fost întreruptă pentru câteva ore. Mai multe drumuri au fost închise în Cisiordania din cauza căderilor de zăpadă, în special în dealurile din regiunea Hebron (sud).

Căderea zăpezii n-a fost, însă, un motiv de bucurie pentru toţi locuitorii din Ierusalim. O fetiţă de şapte ani, care a fost scoasă dintr-un torent al inundaţiilor de către echipele de salvare, în apropiere de colonia Modiin Illit, în Cisiordania, a murit la spital, iar în apropierea oraşului Sderot (sudul Israelului), o femeie, în vârstă de 96 de ani, a murit după ce ambulanţa în care se afla a derapat pe gheaţă.

Zăpada a acoperit în cursul dimineţii de ieri mare parte din nordul ţării şi teritoriile palestiniene. A nins Galileea, precum şi în oraşele palestiniene Ramallah şi Bethleem din Cisiordania.

Aproape trei metri de zăpadă au fost înregistraţi pe muntele Hermon. din platoul sirian Golan, ocupat şi anexat de Israel, unde ninge încă de miercuri.

Ultimele căderi de zăpadă s-au produs în iarna anului 2008, când Israelul şi teritoriile palestiniene au fost parţial paralizate de zăpadă.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite