INCREDIBIL! Primul transplant total de față, realizat în Baltimore - VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primul transplant total de față a fost realizat săptămâna trecută într-un spital din orașul american Baltimore. Pacientul, a cărui față era complet desfigurată, a primit, prin transplant, o nouă limbă și un nou set de dinți.

În momentul în care Richard Lee Norris s-a trezit după o operație-maraton care a durat 36 de ore, a cerut o oglindă. Este o reacție firească pentru un bărbat care a trăit 15 ani având chipul desfigurat.

În 1997, bărbatul a suferit un accident în urma căruia i-au fost mutilate nasul, bărbia, buzele și dinții. De atunci, Norris n-a mai ieșit pe stradă fără a purta o mască.

Bărbatul a fost entuziasmat de noua sa înfățișare, spun doctorii de la spitalul din Baltimore, unde a fost operat bărbatul săptămâna trecută.

La numai șase zile de la operație, Norris putea deja să se spele pe dinți, să se bărbierească și chiar să spună câteva cuvinte. Doctorii spun că bărbatul a început să-și simtă fața, însă va mai dura până când acesta își va recupera mobilitatea facială.

Fața bărbatului a fost complet refăcută, el primind de la donatori piele, un nou maxilar, o nouă limbă, dar și țesuturi și mușchi faciali. Pentru a-i găsi un donator, doctorii au trebuit să fie atenți la structura lui osoasă și la culoarea pielii, informează cotidianul Baltimore Sun.

Peste 150 de doctori, asistenți și alți profesioniști s-au ocupat în mod direct de cazul lui Norris.

Până acum, Norris a fost supus unui număr mare de intervenții chirurgicale, dar niciuna n-a reușit să-i redea înfățișarea. Potrivit CBS, Norris este a 23-a persoană care a fost supus unui transplant de față. Primul a fost realizat în urmă cu șapte ani.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite