Facebook se lansează în vânzarea de cadouri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O aniversare, o naştere, un nou loc de muncă, toate acestea sunt prilejuri de felicitare a prietenilor de pe cunoscuta reţea de socializare, motiv pentru care Facebook propune cumpărarea, la un clic distanţă, de cadouri pentru astfel de ocazii care îi vor fi oferite sărbătoritului direct la domiciliu.

Este cunoscut faptul că reţeaua de socializare încurajează urările de acest fel, prin afişarea acelui : "Lasă-i un mesaj pe perete!". Astfel, întreprinderea americană a decis să împingă mai departe acest comportament, permiţându-le utilizatorilor să trimită cadouri reale tuturor celor din lista de prieteni.

Astfel, lângă mesajul care menţionează respectiva aniversare, va apărea şi opţiunea : "Trimite-i un cadou!". Utilizatorii vor putea alege dintr-o gamă de produse, de la prăjituri până la perechi de şosete, iar preţul cadoului nu va trebui să depăşească 50 de dolari, tocmai pentru a încuraja utilizatorii să recurgă la aceste gesturi.

Pe de altă parte, şi destinatarul va primi o alertă care îi va indica faptul că un prieten i-a cumpărat ceva şi va putea, în cazul hainelor, să selecteze culoarea şi mărimea sau să schimbe cadoul pentru un altul pe care îl preferă, toate acestea fiind vizibile pe profilul de Facebook al respectivilor.

Noul serviciu promovat de Facebook nu este o surpriză, notează Le Figaro. În mai, reţeaua de socializare obţinea Karma, un start-up american ale cărui aplicaţii pe smartphone ofereau aceleaşi opţiuni ca noul Facebook Gifts.

Noul serviciu este disponibil de azi în Statele Unite şi va fi dezvoltat, progresiv, în restul lumii, în cursul lunilor următoare.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite