Facebook, la fel de puternic ca un drog

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rețeaua de socializare, Facebook poate provoca "dependență", în special în rândul oamenilor cu minima educație şi a utilizatorilor nefericiți, nemulțumiți de viața lor.

Cercetătorii de la universitatea din Gothenburg spun că 70% dintre utilizatori se loghează pe Facebook, imediat ce deschid calculatorul și de aceea comportamentul lor creează dependență.

Oamenii din grupurile cu venituri mici şi slab educaţi sunt, în special, expuși riscului.

Până la 85% dintre utilizatori spun că folosesc Facebook în fiecare zi și jumătate spun că intra pe Facebook, de îndată ce se conectează la internet.

Studiul suedez, la care au participat 1000 de persoane cu vârste cuprinse între 18 și 73 de ani,a arătat că Facebook-ul are partea sa întunecată.

"Facebooking poate deveni un obicei înconștient. Majoritatea respondenților se loghează de fiecare dată când deschid browswerul web. În acest mod se dezvoltă o dependență", spune Leif Denti, doctorand în Psihologie.

Femeile sunt în genereal mai active pe Facebook decât sunt bărbații.

Facebook este un instrument social, care este în mod clar utilizat pentru a gestiona relaţiile cu prietenii şi familia, potrivit Daily Mail.

"Dar utilizatorii nu vor scrie doar nimicuri. În realitate, conținutul pe care îl împărtăşesc are ceva de-a face cu evenimente majore, evenimentele pozitive , stările de bine. Numai 38% scriu despre emoţiile negative şi evenimente triste", spune Leif Denti.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite