Expediţie de 23 ani: Un cuplu de germani a făcut înconjurul lumii de 20 de ori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un german şi soţia lui au plecat să viziteze Africa în urmă cu 23 de ani. De atunci, ei au străbătut lumea în lung şi în lat, ajungând de la poalele vârfului Everest la festivalul baloanelor cu aer cald din oraşul american Albuquerque.

În urmă cu 23 de ani, Gunther Holtorf şi soţia lui, Christine, şi-au propus să plece în vacanţă în Africa timp de un an şi jumătate. Au luat această hotărâre la câteva zile de la căderea zidului Berlinului.

De atunci, "Otto", aşa cum şi-a botezat Gunther maşina, a străbătut mai bine de 800.000 de kilometri, iar proprietarul spune că n-a avut niciodată vreo defecţiune serioasă. Vehiculul, un Mercedes Benz G Wagon, este casa germanului de 23 de ani încoace şi este ticsit de amintiri adunate din toată lumea, povesteşte fotograful David Lemke pentru BBC.

Coreea de Nord, Vietnam, Franţa sau America. Gunther Holtorf a fost peste tot. În cei 23 de ani de când a plecat din Germania, bărbatul a făcut, la un calcul simplu, înconjurul lumii de 20 de ori.

"Cu cât călătoreşti mai mult, cu atât îţi dai seama ce puţine locuri ai văzut", spune Gunther, în vârstă de 74 de ani.

În maşina lui găseşti absolut tot ce are nevoie ca să supravieţuiască. E, practic, casa lui. "Oamenii, când călătoresc, cheltuiesc bani pe masă şi cazare", spune exploratorul german. El, însă, economiseşte: doarme în maşină şi găteşte singur. Ingredientele şi le cumpără de la magazinele care le găseşte în drum. Singurii bani pe care îi cheltuieşte merg pe benzină şi pe transportul maritim între continente.

După mai bine de 20 de ani în jurul lumii, soţia lui Gunther a decedat, însă i-a cerut acestuia să continue călătoria şi pentru ea.

Apasă AICI pentru a vedea imaginile impresionante pe care germanul le-a surprins în cei 20 de ani de expediţii!

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite