De la combinaţii alb-negru la accente colorate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Raluca Moianu a dat apartamentul din Piaţa Victoriei pe o vilă „rezonabilă“ în Pipera, unde a creat un spaţiu primitor şi plin de culoare. În ansamblul rezidenţial de lângă Bucureşti, unde s-a mutat în septembrie 2006, vedeta Televiziunii Române spune că se simte ca într-un „bloc pe orizontală“, în care îşi cunoaşte toţi vecinii.

În urmă cu cinci ani, vedeta de televiziune Raluca Moianu şi soţul ei, medicul stomatolog Marius Ancuţa, locuiau într-un apartament ultracentral, situat în Piaţa Victoriei din Bucureşti. Era o casă amenajată în alb şi negru, povesteşte Raluca Moianu, cu o atmosferă foarte ­jazzy. Punctul ei forte: fiind în buricul târgului, ajungeai imediat oriunde.

După venirea pe lume a Marei, care a împlinit în ianuarie 6 ani, priorităţile cuplului s-au schimbat. Nu mai era important ca ei să ajungă în doi timpi şi trei mişcări la vreun restaurant, seara, ci ca fiica lor să aibă locul de joacă perfect.

În ansamblul de locuinţe situat la câţiva kilometri de Capitală, în zona Pipera, Raluca Moianu a găsit casa pe care o căuta: nici prea mare, nici prea mică, numai ­bună să poată face curăţenie şi singură fără să se aleagă cu mari dureri de spate; cu o grădiniţă cochetă, în care au plantat câţiva brăduţi, dar şi o magnolie albă şi un zarzăr; şi, cel mai important, cu un generos spaţiu de joacă.

La intrarea în casa primitoare a Ralucăi  te întâmpină un acvariu



Parcul, la fel ca piscina dintre case, este folosit la comun de toţi proprietarii; şi tot la comun este şi întreţinerea lor. Iar asta e un mare câştig, mai ales pe timp de criză, spune amfitrioana.

Multă lumină

„Când ne-am mutat noi, aici erau noroaie, nu exista drumul din asfalt. Sigur, nu poţi să ai şi un preţ bun, şi totul la cheie. Noi am cumpărat la un preţ decent, multe dintre facilităţi au venit în timp; acum, casele din zonă au preţuri extraordinar de mari", spune Raluca Moianu la o plimbare pe peluza din spatele casei.

Unul dintre lucrurile pe care şi le-a dorit când au decis că vor să stea la casă a fost ca noul cămin să nu fie izolat. „N-aş fi suportat niciodată să locuiesc ­într-un ­cartier rezidenţial cu vile separate de garduri înalte de trei metri, din spatele cărora să nu mă vadă nimeni. Aici, cel mai mult îmi place că suntem ca într-un bloc pe orizontală, ne cunoaştem vecinii şi socializăm foarte mult, ­copiii noştri se joacă împreună în parc sau se plimbă cu bicicletele pe aleile curţii interioare", zâmbeşte vedeta TVR. Şi-a mai vrut ceva de la noua casă: lumină. Mai mult decât suprafaţa totală a locuinţei, a contat să aibă parte de ferestre mari, care să lase înăuntru cât mai multă lumină naturală.

image

Deşi îşi dorea de mică nişte păpuşi Matrioşka originale, le-a primit abia de curând, după ce soţul său a fost plecat în Rusia



În apartamentul din Victoriei, povesteşte Raluca Moianu, totul era în alb şi negru. „Aici am schimbat. Pentru că nu mă bag dacă nu mă pricep, am apelat la o decoratoare, care ne-a făcut nişte propuneri de amenajări. Iniţial, m-a şocat când mi-a spus de perdelele portocalii. Dar a fost o alegere mai mult decât potrivită. Avem şi culoare, şi lumină."

Portocaliul de la geamuri are corespondent şi la intrarea în casă, în acvariul în care stau peştii familiei. Peşti liniştiţi, pe care-i mai scoate din apatie, din când în când, pisica Sheba, o persană albastră.

Poveşti şi snooker

Casa Ralucăi Moianu e genul de cămin în care nu te simţi fâstâcit. Nu are nimic artificial, ci, din contră, o atmosferă caldă, numai bună de poveşti sau de un pahar cu vin savurat la o partidă de jocuri strategice, pasiunea comună a Ralucăi şi a soţului său, sau la o partidă de snooker, în mansardă, unde tronează o masă profesionistă (soţul Ralucăi Moianu este şi comentator sportiv şi vicepreşedinte al Federaţiei de Snooker din România).

E decorată cu lucruri mici cu poveşti frumoase, despre care gazda poate să-ţi vorbească ore în şir. De la poza din luna de miere făcută în Emiratele Arabe la colecţia de păpuşi Matrioşka, de la icoanele pe sticlă făcute de mezina familiei la scrumiera de inspiraţie Gaudi cumpărată de la Barcelona, totul se rezumă la amintiri.

„N-aş fi eu dacă la mine în casă n-ar exista lucruri cu poveşti. Pentru mine, acasă ţine în principal de atmosferă. Sigur, casa te apără de ploaie, de furtună, spaţiul intim e foarte important, dar eu sunt gata să mă mut şi mâine de aici, câtă vreme sunt cu cei dragi mie", conchide amfitrioana.

Radio şi televiziune

image



Raluca Moianu s-a născut la Bucureşti, dar a crescut în America de Sud, fiind fiică de diplomat. Şi-a început cariera în anul 1994, la Radio Contact, unde a fost director de programe timp de aproape zece ani. Din 2000, numele ei s-a identificat cu emisiunea de succes „Iartă-mă!", difuzată de TVR1. A lansat mai multe audiobookuri şi CD-uri cu muzică pentru copii. În 2007, a primit discul de aur (foto) pentru albumul „Cutiuţa muzicală 6", pe care cântă împreună cu mămicile Nadia Comăneci, Olivia Steer şi Ioana Moldovan. Din primăvara acestui an, Raluca Moianu prezintă emisiunea „Perechea potrivită", la TVR 1.

„Acasă ţine în principal de atmosferă. Eu sunt gata să mă mut şi mâine de aici, câtă vreme sunt cu cei dragi ai mei."

"N-aş fi suportat niciodată să locuiesc într-un cartier cu vile separate de garduri înalte de trei metri. Aici suntem ca într-un bloc pe orizontală, ne cunoaştem vecinii şi socializăm foarte mult."
Raluca Moianu,
vedetă de televiziune

image
Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite