Cum te păcălesc chelnerii să plăteşti mai mult la masă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe lângă zâmbetul prietenos pe care îl afişează, ospătarii folosesc câteva trucuri prin care-i determină pe clienţi să comande mult.

Chelnerii francezi au publicat, recent, un ghid intitulat „Şapte ponturi pentru a mări nota de plată a clienţilor" în care dezvăluie o parte din obiceiurile lor de servire, scrie publicaţia The Telegraph.

„Din tot ceea ce se poate vinde noi putem obţine profit. Modul de-a servi face diferenţa", spune Aurélie Viry, organizator şi profesor al unui curs pentru ospătari.

Conform ghidului, o întrebare potrivită e „Doriţi şi aperitiv sau să vă aduc direct vinul?". Chiar dacă refuză gustarea dinainte de masă, clienţii vor alege câte un pahar de vin. Mai mult, ospătarii trebuie să nu pună niciodată coşul cu pâine pe masă înainte să preia comanda, pentru că clienţii se vor sătura mai repede.

Una din reguli implică servirea alunelor şi a altor gustări sărate înainte de primul fel de mâncare, astfel încât clienţilor să li se facă sete şi să comande multe băuturi.

„Ar fi bine să întrebi: «V-ar face plăcere dacă v-am aduce încă o cafea?», în loc să spui, pe un ton mai dur, «Nu mai doriţi nicio cafea?»", adaugă Viry.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite