Cum să obţii volumul maxim al părului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În afară de tipul de păr, tehnicile de stilizare,  produsele cu care îţi îngrijeşti podoaba capilară şi vârsta joacă un rol important. Dacă firul de păr este subţire şi fin, un simplu şampon şi un balsam pentru volum nu mai sunt suficiente.

Un produs profesional de coafare sub formă de fiole sau serum concentrat aplicat chiar la rădăcina părului conferă un efect de lifting instant.

Volumul părului depinde în mare măsură de tehnica de uscare. Un truc la care apelează stiliştii este ridicarea secţiunilor de păr în sus şi direcţionarea aerului cald înspre scalp, chiar la rădăcina firelor de păr care rămân uscate într-o poziţie verticală.

Şampoane anti-îmbătrânire

Nu doar tenul îmbătrâneşte, ci, şi firul de păr. Odată cu înaintarea în vârstă, părul se subţiază şi rarifică din cauza reducerii în diametru. Părul matur îşi pierde volumul deoarece procesul de creştere a firelor noi de păr este mult încetinit şi acesta nu se mai regenerează atât de repede.

O altă cauză pentru pierderea volumului poate fi şi reducerea secreţiei de sebum la nivelul scalpului. Acest lucru face ca firul de păr să fie fragil şi să se rupă mult mai uşor la periat.

Toate aceste schimbări au ca rezultat o podoabă capilară uscată, fără strălucire şi foarte greu de aranjat. În acest caz sunt necesare şampoanele pentru păr matur pe bază de cafeină, vitamine şi alte substanţe active care stimulează rădăcina firului de păr şi îi măreşte durata de viaţă.

info
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite