Cum a bătut Samsung liderul iPhone

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Samsung s-a instalat recent pe prima poziţie în topul vânzărilor de smartphone-uri. Cele 19 gadgeturi ale firmei sud-coreene au întrecut terminalele iPhone în al treilea trimestru.

Pentru prima oară în istoria firmei, Samsung a ajuns liderul pieţei de telefoane inteligente, depăşind Apple şi Nokia. Cifrele din cel de-al treilea trimestru al acestui an arată că sud-coreenii au livrat 27,8 milioane de unităţi, în comparaţie cu doar 17,1 milioane vândute de Apple şi 16,8 milioane de Nokia. Rezultatul Samsung a venit pe fondul aşteptării extinse pentru noul iPhone 4S, dar şi creşterii constante înregistrate de dispozitivele Android. În plus, Samsung nu s-a limitat niciodată doar la un singur produs, având în momentul de faţă 19 modele de telefoane inteligente plasate în diferite categorii de preţ.

Schimbările pieţei în 2011

Anul acesta a fost unul al mişcărilor istorice pe piaţa telefoanelor inteligente. În 2010 Nokia era încă lider. Prima schimbare a fost creşterea popularităţii dispozitivelor Android, care, în primul trimestru din 2011, au acaparat 35% din piaţă. Apoi, după 15 ani, firma finlandeză a pierdut primul loc în categoria telefoanelor de top în defavoarea lui Apple şi Samsung. Astfel, americanii au vândut 20,3 milioane de iPhone-uri, spre deosebire de 19 milioane de dispozitive Samsung şi 16,7 milioane de telefoane Nokia.

Pe lângă 19 telefoane „deştepte" prezente pe piaţă, Samsung a încercat şi o abordare diferită de Apple. Samsung are în prezent trei sisteme de operare pe diversele sale dispozitive. Deşi majoritatea sunt dotate cu sistem de operare Android, există telefoane Samsung cu platformă Windows Mango, dar şi cu propriul sistem de operare, Bada. De exemplu, Omnia V este un telefon cu ecran de 3,7 inci dotat cu Windows, iar Samsung Wave lucrează pe platforma Bada.

Avantajele Android

De ce au câştigat asiaticii teren? Samsung Galaxy S, ajuns deja la a doua generaţie, este un dispozitiv comparabil cu iPhone. Procesorul, ecranul de calitate, viteza conexiunii şi timpul de viaţă al bateriei l-au transformat într-un concurent serios. În plus, dispozitivele non-Apple au în mare parte o baterie detaşabilă, avantaj care nu era atât de important până acum. Cu toate acestea, noul iPhone 4S poate fi un cal troian în privinţa încrederii fanilor. Utilizatorii, citaţi de „The Guardian", au raportat faptul că bateria noului telefon se descarcă după şase ore, mult mai puţin decât a promis Apple.

Prin calitatea dispozitivelor, sud-coreenii şi-au atras o cohortă de „fandroizi", adică fani radicali ai sistemelor de operare Google. Telefoanele Samsung au profitat şi de lejeritatea softului Android. Astfel, faptul că poate fi foarte uşor modificat şi există nenumărate aplicaţii l-a adus la acelaşi nivel cu iOS de la Apple. La cinci luni după lansare, 10 milioane de Galaxy S II au fost vândute, dar cifra nu ajunge însă nici la jumătate din vânzările iPhone pe fiecare terminal.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite