Clive Davis: "Whitney, toţi te aşteaptă în Rai. Ştiu c-o să faci vâlvă şi acolo!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ceremonia a avut loc la biserica New Hope Baptist Church in Newark, NJ., locul in care Whitney Houston a cantat in copilarie.

Participarea la ceremonie s-a facut doar pe baza invitaţiilor, intrucât mama căntereţei a dorit să fie o înmormântare în cadru restrâns, doar cu apropiaţii familiei.

Vezi aici FOTOGRAFII de la ceremonia funerara!

Au fost aşteptaţi în jur de 1.500 de participanţi, printre care Kevin Costner, Aretha Franklin, Stevie Wonder şi Al Sharpton.

Până la ora începerii ceremoniei, fostul soţ al lui Whitney Houston, Bobby Brown, nu primise o invitaţie, deşi îşi exprimase ferm dorinţa de a fi alături de fiica lor, Bobbi Kristina. In cele din urma, Bobby Brown a primit acceptul de a fi prezent la ceremonia funerara. Oprah Winfrey, Mary J. Blige, Mariah Carey, Forest Whitaker si Spike Lee au ajuns, de asemenea, la ceremonie.

În cursul acestei zile au circulat zvonuri ca familia artistei doreşte să o interneze pe fiica sa, Bobbi Kristina într-o clinica de dezintoxicare ca urmare a consumului de substanţe interzise. De la moartea lui Whitney Houston şi până la înmormântare, Bobbi Kristina a fost dusă la spital de mai multe ori.

Ceremonia va fi trasnmisă live de Associated Press, incepând cu ora 19.00, ora României. 

Whitney Houston a încetat din viaţă sâmbăta trecută, la Los Angeles, trupul neinsufleţit fiind găsit în baia hotelului unde artista era cazată pentru a participa la Premiile Grammy.

UPDATE 22.40

Ceremonia s-a incheiat. In sunetul cantecelor corului, cei prezenti se ridica sa-i aduca un ultim omagiu lui Whitney. Membrii familiei Houston sunt primii care ies din biserica, din motive de securitate, anunta organizatorii. Sicriul argintiu cu trupul neinsufletit al lui Whitney este ridicat de sase barbati in costume negre si scos din biserica, arata imaginile difuzate de Associated Press. Pe fundal se aude cel mai cunoscut cantec al lui Whitney, "I will always love you".

UPDATE 21.50

Preotul Al Sharpton pe Twitter: "Sunt la funeraliile lui Withney. Am vorbit cu Bobby Brown incercand sa-l calmez si sa nu distragem atentia lumii de la ceremonie. Astazi este despre Withney!". 

R. Kelly canta la ceremonia lui Whitney Houston.

Billboard.com face precizari despre neparticiparea lui Bobby Brown la funeraliile fostei sotii. Brown a venit la ceremonie impreuna cu un grup de noua persoane, printre care si cei doi copii din prima casnicie. La intrarea in biserica, insotitorilor lui Brown li s-a cerut sa plece, specificandu-se ca invitatia este doar pentru el. Inainte de a se urca in cadillacul SUV, Brown a intrat in biserica si a atins sicriul in care se afla Whitney Houston.  

Intr-un mesaj postat pe contul de Twitter, preotul Al Sharpton a scris: "Sunt la funeraliile lui Withney. Am vorbit cu Bobby Brown incercand sa-l calmez si sa nu distragem atentia lumii de la ceremonie. Astazi este despre Withney!". 

Whitney si Bobby Brown au divortat dupa 15 ani tumultosi de mariaj.

UPDATE 21.30 

Patricia Houston, cumnata lui Withney: "A fost o femeie uneori neinteleasa, chiar si de ea insasi... "  Patricia Houston a fost si managerul artistei. In discursul sau, Patricia face o referire voalata la posibila sinucidere a lui Whitney: "Mama soacra, tu ai facut tot ce-ai putut, deciziile au fost ale ei!"

UPDATE 20.45 In biserica se afla si Jordin Sparks, partenerul lui Withney in ultimul film la care aceasta a lucrat, intitulat "Sparkle" si care va avea premiera anul acesta.

VEZI VIDEO DE MAI SUS

UPDATE 21.15 

Stevie Wonder canta in memoria lui Whitney. Apropiindu-se de pian, cantaretul a marturisit: "In lumea mea imaginara, am facut o pasiune pentru Whitney!".

UPDATE 21.00 

Clive Davis, cel care a descoperit-o pe Whitney Houston: "Whitney, toti te asteapta in Rai, si Dumnezeu, si stiu c-o sa faci valva si acolo ca nimeni altcineva!".

Pe acoperisurile cladirilor din jurul bisericii sunt trupe SWAT. Au fost aduse in zona de politie la cererea primariei, cu doua ore inainte de inceperea ceremoniei. 

UPDATE 20.40 

Alicia Keys, in lacrimi: "Whitney a fost un inger!"

Cantareata Alicia Keys a vorbit despre prietenia cu Whitney. "Ne spuneam Mima, asa ne alintam. Eu ii spuneam ei Mima, ea imi spunea mie asa. Whitney a fost un om foarte bun, era genul care te suna doar ca sa vada ce mai faci - un lucru rar azi. A fost un inger!". La un pian amplasat in centrul bisericii, Keys a interpretat melodia "Send me an Angel". 

Alicia Keys a venit la ceremonie in locul lui Aretha Franklin, care portivit CNN, dupa spectacolul de la Radio City Hall din New York de ieri seara a avut spasme musculare si si-a anulat, pe fondul stresului si al oboselii, programul pentru zilele viitoare. Franklin a transmis condoleante familiei lui Whitney Houston.

UPDATE 20.20

Kevin Costner: "Cea mai mare stea a muzicii pop nu era sigura ca e suficient de buna"

Actorul Kevin Costner a luat cuvantul, explicand ca si-a notat toate povestile pe care vrea sa le spuna pentru ca nu vrea sa-i scape nimic.

"Whitney se intoarce azi acasa, acolo unde a inceput totul si as vrea sa ne oprim lacrimile pentru cateva clipe, si poate si furia, ca sa ne amintim miracolul care a fost Whitney." Actorul a glumit, spunand ca e greu de inteles ca el si Whitney aveau ceva in comun - eu sint alb, ea e de culoare, eu doar incerc sa cant, ea canta - si invitatii au inceput sa rida. Dar ce avem in comun, de exemplu, e ca amandoi am crescut intr-o biserica baptista". Lumea incepe sa aplaude.

Emotionat, Costner a vorbit si despre latura fragila a lui Whitney Houston, numind-o "cea mai mare cantareata a secolului XX". Kevin Costner a povestit ca intrebarile care o macinau pe Whitney, cele private, erau de fiecare data legate de sinceritate si de indoiala. "Am fost buna cu adevarat? Sau oamenii sunt doar politiciosi?". 

"E un lucru inevitabil care vine odata cu faima - sa-i spunem dubiu, sa-i spunem frica...", a explicat Costner, reamintindu-si o scena din timpul filmarilor pentru pelicula "Bodyguard", cand artista isi inlocuise singura machiajul pentru film cu unul mai puternic, cu care era obisnuita pentru videoclipuri. "Am intrebat-o de ce a facut-o si mi-a spus: Voiam sa arat si mai bine, cel mai bine! Whitney, daca m-ai auzi acum, ti-as spune nu doar ca ai fost cea mai buna, ai fost extraordinara!", a povestit Costner. 

La finalul discursului, lumea din biserica s-a ridicat si l-a aplaudat pe Costner in picioare.

UPDATE 20.10 

Bobby Brown a parasit deja biserica unde are loc ceremonia de inmormantare a lui Whitney Houston, desi slujba abia a inceput. Nu este clar daca Brown a vrut sa plece sau a fost rugat sa o faca de membrii familiei cantaretei, potrivit siteului tmz.com.

Potrivit eonline.com, Bobby Brown a venit la ceremonie exact cand incepeau primele acorduri ale corului si nu a fost primit in biserica. A plecat insotit de cei doi copii din prima casnicie, imbracati in haine de doliu.

UPDATE 19.30

Unul dintre cei doi preoti care deschid ceremonia a spus: "Ne-am adunat aici nu sa o plangem, ci sa o sarbatorim pe Whitney!". Printre cei care vor mai vorbi se numara si cantaretii Stevie Wonder si Alicia Keyes.

UPDATE 19.20 

In acest moment, peste 160.000 de oameni urmaresc online, pe siteul Associated Press ceremonia funerara, desi televiziuni din intreaga lume preiau gratuit imaginile.

UPDATE 19.00

Ceremonia funerara a lui Whitney Houston a inceput. Televiziunile si siteurile din toata lumea preiau imaginile si informatiile transmise de Associated Press, singurii care au avut dreptul de a filma ceremonia. In deschidere canta corul New Hope Baptist Church. Whitney obisnuia sa cinte in corul acestei biserici in copilarie. Corpul artistei a fost depus la New Hope cu cinci ore inainte de inceprea ceremoniei.

UPDATE 18.50 

O lista a oamenilor planificati sa vorbeasca la ceremonia funerara a lui Whitney Houston tocmai a fost facuta publica jurnalistilor aflati in fata bisericii din Newark. Printre cei care vor lua cuvantul: Tyler Perry, Kevin Costner, Clive Davis (cel care a descoperit-o pe Whitney) si Dionne Warwick. 

Familia a facut un pliant pe care il distribuie participantilor la ceremonie, intitulat "I will always love you" si care contine fotografii cu Whitney si persoanele speciale din viata ei: Bobbi Kristina, Clive Davis si mama lui Whitney. Bobby Brown, fostul sot al cantaretei, nu apare in nicio fotografie a pliantului de sase pagini.

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite