VIDEO Cercetătorii din Florida au descoperit un prădător de dimensiuni record

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii de ştiinţă din Florida au fost uimiţi când au dat peste un piton birmanez de dimensiuni record. După ce va fi analizat amănunţit, animalul va fi expus într-un muzeu al Univerisităţii din Florida, scrie BBC.

Şarpele măsoară 5,18 metri în lungime şi 17 centimetri în grosime şi cântăreşte numai puţin de 74 de kilograme. Pe lângă dimensiunile impresionante, se pare că această "captură" a cercetătorilor de la Univeristatea din Florida a stabilit un alt record - avea 87 de ouă.

Recordul anterior din Florida al pitonilor birmanezi era înregistrat de un şarpe de 4,8 metri lungime, cu 85 de ouă. Autorităţile au încercat de mai multe ori să rezolve problema pitonilor din această regiune a SUA (n.r. - Everglades, Florida), inclusiv prin interzicerea importului acestora.

Pitonii birmanezi au invadat, pur şi simplu, Florida de Sud, spun cercetătorii. "Nimic nu-i poate opri, iar fauna este în pericol", a declarat Kenneth Krysko, manager al Muzeului Istoriei şi Naturii din cadrul Universităţii din Florida. Aceasta a adăugat că în stomacul pitonului s-au găsit pene, lucru care îi va ajuta pe cercetători să identifice cu ce animale se hrănea "monstrul".

"Un şarpe de cinci metri poate să mănânce ce vrea", a mai spus Krysko.

Pitonii îşi omoară prada încolăcindu-se în jurul ei şi sufocându-o.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite