Cele mai bune cadouri digitale de Crăciun

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Apropierea Sărbătorilor a deschis „apetitul“ pentru cumpărături. E-book-urile, smartphone-urile sau aplicaţiile pentru acestea au devenit daruri perfecte într-o lume tot mai dependentă de tehnologie.

Cele mai apreciate şi mai la modă cadouri de Sărbători au devenit, în ultimii ani, tabletele şi telefoanele mobile inteligente. Disputa între acestea s-a înteţit datorită gamei variate de produse care au apărut pe piaţă. Dacă la sfârşitul anului 2010 Apple era lider absolut la gadgeturi inteligente, acum Samsung a devenit noul număr 1 în materie de vânzări de smartphone-uri.

Cu toate acestea, la categoria tablete şi e-book-uri, cel mai râvnit cadou este încă iPad 2, urmat de Kindle Fire şi Barnes & Noble Nook. Mai mult, pentru cei care deţin deja aceste gadgeturi există cadouri speciale, precum melodiile care pot fi descărcate de pe magazinul ­online ­iTunes Store, compatibile cu gadgeturile Apple. Cărţile electronice de pe site-ul Amazon sunt la mare căutare pentru cei care deţin un Kindle.

Cupoane de reduceri

Un alt exemplu de cadouri pentru Crăciun sunt cupoanele de pe site-urile de reduceri care au în fiecare zi câte o ofertă specială de la un ­restaurant, hotel sau magazin. Aceste platforme au împânzit spaţiul virtual românesc, iar mii de persoane apelează zilnic la cupoanele care oferă reduceri de până la 90% la anumite produse. Cele mai cunoscute portaluri din acest domeniu sunt Groupon, Kuponiada, FunDeal şi Zumzi, dar reducerile oferite de toate site-urile de profil se pot ­găsi pe cautareduceri.ro.

Promoţiile oferite pe baza unor cupoane cumpărate de aici duc uneori preţurile pachetelor de servicii la valori greu de imaginat: doar 55 de lei pentru un abonament lunar, cu acces nelimitat, la o sală de fitness  sau 47 de lei pentru un pachet complet de îngrijire corporală. În Statele Unite ale Americii a fost implementat un nou tip de cumpărături ­online, precum Kango Gift sau ­Gifty. Prin intermediul acestor ­site-uri, clienţii plătesc online şi primesc pe telefonul mobil un cod, pe care îl prezintă la magazin pentru a-şi ridica produsul achiziţionat.

Cadourile de ultimă generaţie care mai pot fi oferite românilor sunt ramele foto digitale, laptopurile, consolele ­Wi-Fi sau smartphone-urile. Printre cele mai râvnite telefoane inteligente se găsesc iPhone 4S şi Samsung Galaxy Nexus, o absenţă surprinzătoare din topul preferinţelor fiind cea a lui ­Galaxy S II, cel mai vândut smartphone în trimestrul al treilea al acestui an. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite