Best of Londra

0
Publicat:
Ultima actualizare:

London Fashion Week s-a încheiat miercuri, în capitala Angliei, unde moda a luat o turnură imprevizibilă: a aşezat înaintea tendinţelor comerciale poveştile pe care hainele le spun. Caşmirul iese din peisaj, lycra şi plasticul intră, iar toate alăturările de culori şi imprimeuri sunt posibile. Concluzia designerilor pare să fie că stilul se alege personal şi nu este dictat de modă.

104 show-uri şi prezentări, 5.000 de cumpărători şi jurnalişti, 1.250 de sticle de şampanie numai la petrecerile oficiale, două rute special create pentru eveniment. Sunt doar câteva dintre cifrele oficiale care descriu ceea ce a devenit un fenomen anual la Londra.

O rochie ca o operă

Deşi săptămâna modei a avut loc într-un oraş care se pregăteşte să găzduiască Olimpiada din 2012 şi unde aproape totul are ca tematică evenimentul sportiv, London Fashion Week şi-a stabilit propriile priorităţi şi, mai ales, tematici.

Prezentările au avut loc în spaţii care nu inspiră modă în mod obişnuit, dar pentru nonconformiştii designeri englezi acest lucru a funcţionat ca un imbold al creativităţii. Matthew Williamson şi-a lansat colecţia în cadrul muzeului Tate Modern, în timp ce Giles Deacon a ales Curtea Regală de Justiţie.

Naomi Campbell (stânga), prezentă la London Fashion Week



Royal Opera House a făcut loc casei de modă Sass & Bide, iar celebra Somerset House, din centrul Londrei, a găzduit cele mai multe prezentări.

În toate aceste locuri, designerii britanici au expus viziunea mai mult sau mai puţin personală asupra sezonului primăvară/vară 2012. Casa de modă Osman a ales să bătătorească în continuare drumul minimalist care a dominat ultimele sezoane, în timp ce majoritatea designerilor se îndreaptă către o nouă etapă a modei: maximalismul.

Colecţia lui Richard Nicoll ar fi putut fi considerată simplă şi deloc pretenţioasă, până când modele îmbrăcate în neopren şi-au făcut apariţia pe podium. Prezentarea lui Antonio Berardi, designerul preferat al lui Gwyneth Paltrow, a fost inundată de culoarea roşie, în timp ce colecţiile lui Christopher Kane, Clements Ribeiro şi Erdem au „înflorit" podiumul cu o mulţime de imprimeuri florale, asortate oricum, pentru oricând.

Naomi Campbell (stânga), prezentă la London Fashion Week

Top-modelul Kate Moss (stânga) n-a lipsit din primul rând



Dacă la această ediţie a Săptămânii de Modă de la Londra vocile designerilor au făcut o declaraţie comună, în tot melanjul de stiluri prezentate, ar fi aceea că moda deja nu mai poate impune coordonatele individuale stilistice.

„La Londra nu mai este vorba despre trenduri. Străzile britanice cunosc şi se joacă atât de bine cu trendul, că designerii inteligenţi au realizat că nu este de ajuns să înoţi în mulţime. Aşa că, în schimb, au decis să-şi spună propriile poveşti", a spus editorul de modă Jess Cartner-Morley al cotidianului „The Guardian".

104 show-uri şi prezentări au avut loc la Săptămâna Modei de la Londra.

Top-modelul Kate Moss (stânga) n-a lipsit din primul rând
image
image
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite