Armele celebrilor criminali Bonnie şi Clyde vor fi scoase la licitaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Armele cu care celebrul cuplu de criminali americani Bonnie Parker şi Clyde Barrow a jefuit sute de bănci urmează să fie scoase la licitaţie.

Organizatorul ineditei licitaţii este casa Mayo Auction&Realty, evenimentul urmând să aibă loc la 21 ianuarie, în Kansas City, din statul Missouri.

Primul lot de arme care va fi scos la licitaţie va fi compus dintr-un pistol mitralieră Thomspon şi o armă de vânătoare Winchester. Cele două arme au fost confiscate, în aprilie 1933, din casa în care cei doi proscrişi se ascundeau de poliţie.

Armele sunt în proprietatea familiei fostului poliţist Mark Lairmore, cel care le-a confiscat din locuinţa în care se ascundeau celebrii bandiţi. În 1973, rudele lui Lairmore au predat armele, spre păstrare, Muzeului Poliţiei.

Deocamdată, casa de licitaţie nu a făcut nicio evaluare a armelor, pentru a se stabili preţul de pornire a licitaţiei.

Celebritate tristă

Celebrul cuplu de criminali Bonnie Parker şi Clyde Barrow a acţionat în timpul Marii Crize, din 1930 până în 1934. Ei au sfârşit prin a fi împuşcaţi de poliţişti, în 1934, în Louisiana. Povestea lor a devenit un simbol al iubirii până la moarte şi al destinului implacabil.

Bonnie şi Clyde au trecut rapid de la simple furturi, la jafuri de bănci şi crime. Pentru că au ucis nouă poliţişti, cei doi au devenit „inamicii publici nr.1", câştigându-şi, totodată, o tristă celebritate printre americani. Asta într-o perioadă în care acţionau legendarii mafioţi Al Capone, Pretty Boy Floyd şi John Dillinger.

Au fost numiţi „Romeo şi Julieta ai Marii Crize" sau „amanţii iadului". Bonnie Parker şi Clyde Barrow au devenit personaje ale mai multor creaţii artistice: cântece, filme şi chiar benzi desenate.

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite