Apple se joacă cu nervii fanilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Schimbarea de design va face inutile zeci de accesorii ale telefoanelor Apple
Schimbarea de design va face inutile zeci de accesorii ale telefoanelor Apple

Toate accesoriile de iPhone vor fi depăşite odată cu lansarea următoarei generaţii de telefoane, când Apple ar putea schimba designul prizei de alimentare.

Compania Apple este acuzată că-şi va păcăli clienţii dacă va schimba prizele de alimentare a următoarei generaţii de iPhone, care, cel mai probabil, se va lansa în această toamnă. Potrivit presei britanice, iPhone 5 va avea un conector de priză în 19 pini în loc de 30 de pini, cum este cel al generaţiilor anterioare.

Această schimbare va presupune că niciun accesoriu existent în prezent pe piaţă nu se va mai potrivi următoarelor variante de smart-phone. Printre acestea se află boxe, alimentatoare, inclusiv cele pentru maşină, dar şi alte gadgeturi care costă zeci de euro fiecare.

Mii de mesaje ale fanilor revoltaţi au invadat internetul, imediat după apariţia zvonului care, potrivit site-ului de specialitate TechCrunch, a fost confirmat de trei furnizori diferiţi ai Apple. Potrivit surselor, noua priză va fi rotundă şi va permite un design mai subţire al telefonului. Totuşi, reprezentanţii companiei nu au făcut nicio declaraţie referitoare la acest aspect.

Practică premeditată?

Specialiştii în IT&C susţin că această mişcare nu numai că va demoda vechile accesorii, făcându-le imposibil de utilizat pe noile dispositive, ci va mări şi controlul Apple asupra furnizorilor de echipamente, transformându-le în gadgeturi aproape imposibil de contrafăcut.

„Oamenii sunt şocaţi de această posibilitate, inclusiv eu. De ce să repar ceva ce nu este stricat? Aţi auzit însă de învechirea planificată? E o practică destul de comună care încurajează conceperea unui produs astfel încât acesta să poată fi folosit o perioadă limitată de timp, după care va deveni inutil", a declarat Sirio Brozzi, specialist IT&C.

Un motiv în plus pentru ca fanii să dea crezare zvonurilor apărute este că Apple a căutat de curând un inginer care să fie „responsabil cu identificarea unor tehnologii de conectare potrivite pentru noile produse, acest lucru implicând atât adaptarea conectorilor existenţi, cât şi proiectarea altora noi", relatează publicaţia britanică „The Daily Mail".

Noul iPhone, care va fi lansat cel mai probabil în luna octombrie a acestui an, va avea un ecran de 4 inchi, cu ecran Retina, spun zvonurile din piaţa IT&C. De asemenea, va dispune de un sistem propriu de navigare, cu imagini 3D.  ;

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite