Android, magnet pentru viruşii informatici

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sistemele Google sunt mai expuse la atacuri informatice
Sistemele Google sunt mai expuse la atacuri informatice

Numărul viruşilor concepuţi special pentru dispozitivele mobile cu sistem de operare Android de la Google este în continuă creştere, arată un studiu al firmei de analiză Juniper Networks, citat de AFP.

Potrivit datelor oferite de companie, din iulie până în septembrie s-a înregistrat o creştere de 472% în numărul aplicaţiilor conţinând viruşi pentru Android. Mai mult de jumătate dintre aceste aplicaţii au fost de tip „spyware", adică programe care, odată intrate în sistem, fură mesajele, identitatea sau alte informaţii personale pe care un utilizator le are pe telefonul mobil sau pe tabletă. Restul viruşilor au fost în majoritate creaţi să încarce factura utilizatorilor prin trimiterea automată de mesaje text către numere speciale, cu tarife la suprapreţ.

Principalul motiv al creşterii numărului viruşilor pe acest sistem de operare este faptul că Google nu controlează aplicaţiile încărcate pe Android Market, plecând de la filosofia libertăţii totale date utilizatorilor, lucru ce a şi crescut popularitatea dispozitivelor de acest fel. Cu toate acestea, sistemul Apple, care verifică atent orice aplicaţie urcată pe magazinul său online, pare a fi varianta mai puţin supusă riscurilor.  

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite