"Alcoolul ne face nişte părinţi mai buni", crede unul din cinci britanici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unul din cinci părinţi britanici crede că alcoolul ajută, de fapt, părinţii să se descurce mai bine cu pruncii lor, sugerează un nou studiu ale cărui concluzii au fost date recent publicităţii, relatează Daily Mail.

Studiul, propus de organizaţia "4Children", evidenţiază "o epidemie tăcută" printre părinţi, iar statisticile sunt îngrijorătoare, în condiţiile în care şase părinţi din zece afirmă că nu cred că alcoolul sau drogurile consumate le afectează viaţa de familie.

Dintre cei care au luat parte la sondaj, şapte la sută au recunoscut că beau alcool în fiecare zi, în timp ce doar nouă procente consideră că alcoolul are un efect negativ asupra vieţii de familie.

În schimb, unul din cinci părinţi britanici crede că alcoolul îi îmbunătăţeşte aptitudinile de părinte. În ce priveşte diferenţele care apar pe sexe, taţii sunt de trei ori mai predispuşi decât consoartele lor să consume zilnic alcool şi se crede că de două ori mai mulţi părinţi de sex masculin au încercat drogurile ilegale, comparativ cu femeile care joacă şi rolul de mame.

Mulţi părinţi au recunoscut că beau alcool pentru a face faţă presiunilor asociate cu noul statut, iar 17% dintre aceştia recunosc chiar că au mărit cantitatea de alcool consumată după naşterea primului copil. Unii au spus chiar că simt cum faptul că sunt părinţi îi împinge să consume tot mai mult alcool.

Desigur, există şi diferenţe în funcţie de venit. Părinţii înstăriţi sunt şi cei mai predispuşi la alcoolism: este de patru ori mai probabil să bea zilnic, în comparaţie cu părinţii care au probleme de ordin financiar.

Mark Bennett, director la "4Children", susţine că mulţi părinţi britanici consideră că a bea alcool este "echivalent cu a bea ceai".

În prezent, organizaţia lui Bennett a lansat un apel în direcţia realizării unei campanii majore de informare a publicului cu privire la pericolele alcoolismului

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite